Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"

Αργά χθες το βράδυ ο Γιώργος Τράγκας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο κανάλι όπου εργάζεται. Τις ερωτήσεις απηύθυνε ο ίδιος στον εαυτό του. Φορώντας μπερέ στο κεφάλι και ρούχα παραλλαγής μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και το πάθος του συγκλόνισε τους απανταχού Έλληνες.

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στην κατοχική λαίλαπα, στη γερμανική λυσσώδη επίθεση, ν’ αποτινάξει το ζυγό των τροϊκανών, να πετάξει στη θάλασσα τους φράγκους χαρτογιακάδες. Ανακοίνωσε ότι συγκροτεί εθνικό μέτωπο αντίστασης, κυβέρνηση βουνού και αναφώνησε με στεντόρεια φωνή «στα όπλα!».

Δήλωσε πως έχει την υποστήριξη επιφανών πολιτικών, όπως του Αργύρη Ντινόπουλου και όρισε τον Γιάννη Μανώλη, παλαιό αγωνιστή, πρωτοπαλίκαρό του. «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα!» βροντοφώναξε και αποχώρησε για το εξοχικό του στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου και βρίσκεται το θέατρο των αντιστασιακών επιχειρήσεων.


Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των θεσμικών φορέων. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε πως πρόκειται περί προβοκάτσιας και πως μόνο το ΚΚΕ δικαιούται να καλεί σε αντίσταση και ένοπλο αγώνα. Τα υπόλοιπα κόμματα εξέφρασαν τη γνώμη, πως η κίνηση αυτή δεν θα πλήξει στο ελάχιστο την ομαλή λειτουργία του ναού της δημοκρατίας.

Βαρύνουσα σημασία αποκτά η παρέμβαση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία αφαίρεσε εντελώς ξαφνικά το πρώτο βραβείο από τον Γιώργο Λάνθιμο και το παρέδωσε στο Γιώργο Τράγκα για την ερμηνεία του στην ταινία: «Όπου φυσάει ο άνεμος».

Β.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου