Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Η ολιγαρχία πήρε τ' όπλο της...

Αν ο κ. Μάκης Ψωμιάδης δηλώσει κατ' ευθείαν απόγονος του Μεγαλέξανδρου, 46ος στη γραμμή του αίματός του, αποκλείεται να μας τον εκδώσουν οι Σκοπιανοί.

Μα, θα πουν ορισμένοι δύσπιστοι, ο Αλέξανδρος παρ' ότι Μακεδών (μακεδνός, ψηλός), ο ίδιος ήταν κοντός, ενώ ο Μάκαρος όρθιο καδρόνι. Ε, με τους αιώνες βελτιώθηκε το Γένος. Για

Παράδειγμα ο κ. Καρατζαφέρης! Στα χρόνια του Αλέξανδρου θα ήταν συνεργάτης των Περσών (όπως χιλιάδες Ελληνες άλλωστε), διότι το τότε ΔΝΤ έδρευε στα Σούσα. Ενώ σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης είναι απλώς με το Μνημόνιο. Ωστε όταν πωληθεί η Ακρόπολη (διότι το Μνημόνιο έχει επιβάλει άρση της Ασυλίας της χώρας) να υπάρχει ένας κάποιος μεσίτης να «κάνει τη δουλειά» -ο Γιωργάκης «στο τέλος της ημέρας» απεδείχθη άχρηστος...
Δεν είναι όλα αυτά μια βελτίωση του Γένους;
Είναι σαν να έπεσε ο Παπαδόπουλος
και να τον διαδέχθηκε ο... Ιωαννίδης.

Τότε βεβαίως είχαμε στρατιωτική χούντα.
Τώρα έχουμε οικονομική χούντα.

Και αυτή η οικονομική χούντα έχει ακρωτηριάσει ήδη την κοινοβουλευτική δημοκρατία (με τα πραξικοπήματα Παπανδρέου), ενώ τώρα προχωράει ένα ακόμα βήμα μπροστά στην καταδυνάστευση του λαού.

Τρία κοινοβουλευτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και το ΛΑ.Ο.Σ. (μια ανθυποτρόικα) αναλαμβάνει να στηρίξει τις επιλογές της Τρόικας -της
πραγματικής δηλαδή κυβέρνησης στο Προτεκτοράτο.

Υποχείρια και ταυτοχρόνως υποστηρικτές της Τρόικας, τα τρία αυτά κόμματα όχι μόνον κινήθηκαν και κινούνται εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου αλλά αυτοαποδομούνται πλήρως ομολογώντας την αποτυχία του κοινοβουλευτικού συστήματος να δώσει λύσεις, χωρίς να καταφύγει σε παρακοινοβουλευτικές μεθόδους και παρακοινοβουλευτικά πρόσωπα όπως ο άνθρωπος του διεθνούς μονεταριστικού συστήματος, κ. Παπαδήμος.

Ταυτοχρόνως η συμπεριφορά αυτών των κομμάτων ενισχύει το διαδεδομένο αίσθημα απαξίας για το Κοινοβούλιο που διατρέχει πλατειές λαϊκές μάζες (από το «είναι ανίκανοι» ώς το «όλοι ίδιοι είναι») και έτσι υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό με τον πιο αισχρό τρόπο.

Η αθλιότης των τριών αυτών κομμάτων, του κόμματος Μπακογιάννη και της μισής ΔΗΜ.ΑΡ., μετριέται με τους πανηγυρισμούς εκείνων των στελεχών τους για το ίδιο τους το τέλος, για την αυτοκατάργησή τους.

Εχουμε φθάσει σε μια κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον θείο Σκρουτζ.
Στην οποίαν συμμετέχουν βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. (απ' αυτούς που ο κ. Καρατζαφέρης θα όρκιζε «κυβέρνηση στην Αγία Σοφιά») και θα 'θελε να στηρίξει με το «παρών» της η μισή ΔΗΜ.ΑΡ. του κ. Κουβέλη, τουλάχιστον η κυρία Φιλίνη, και η κυρία... Ρεπούση! Συνωστισμός υποστήριξης! σε ποιον; τον κ. Παπαδήμο, τον Μεσσία της Trilateral Commission των Ροκφέλερ και Ρότσιλντ (καθώς έγραφε χθες στην «Ε» η εκλεκτή συνάδελφος κυρία Μπουγάτσου), το βαθύ Διευθυντήριο δηλαδή της Νέας Τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πάλι η «επίσκεψις των ονομάτων», Τρόικα το μεν, τρικομματική κυβέρνηση της Τρόικας το δε, Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) ο Επιβλέπων Οφθαλμός
και ο προφήτης αυτού κ. Παπαδήμος.

*****
Είναι τραγωδία: ζούμε σε έναν κόσμο που το χρήμα (οι συσσωρεύσεις και η κίνηση των κεφαλαίων) είναι εικονικό, αλλά δεν είναι ούτε κατά κεραίαν εικονική η πραγματικότης που αυτό το χρήμα δημιουργεί. Είναι μια πραγματικότης αβάσταχτη για όλο και πιο πολλές κοινωνίες, για όλο και πιο πολλούς λαούς, για όλο και πιο πολλούς ανθρώπους.

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Αριστερά, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ - κι αν όχι «αξιωματικής», πραγματικής αντιπολίτευσης.
Να δούμε αν θα βγάλουν τον λαό απ' τη γωνία στο προσκήνιο, μήπως και σωθεί η χώρα απ' τα κοράκια και τα ντόμπερμαν των τοκογλύφων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου