Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δύσκολες ώρες για όλους τους μεγάλους ηγέτες


Στην Ιταλία μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γιώργος Παπανδρέου για να σώσει και τη γειτονική χώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής γελοιότητας που πασχίζουν να σχηματίσουν το Mega και ο Σκάι τις τελευταίες δύο ημέρες. Ήταν τεράστια η ανησυχία των καναλιών μη τυχόν και δοθεί ο λόγος στο λαό μέσω δημοψηφίσματος ή εκλογών και χαθεί η έκτη δόση. Ο Αντώνης Σαμαράς θ' ακολουθήσει τον ΓΑΠ στην Ιταλία αμέσως μόλις ολοκληρώσει τις κωλοτούμπες.

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, που ανακοίνωσε, δεν πείθει ούτε τους Ευρωπαίους εταίρους ούτε τις αγορές, και το κόστος δανεισμού της χώρας έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα τα οποία δεν θεωρούνται βιώσιμα. Επιπλέον τούτων, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν τη δημοτικότητά του σε ιστορικά χαμηλά, ο Καβαλιέρε βρίσκεται αντιμέτωπος αύριο με εσωκομματική ανταρσία, καθώς πληθαίνουν οι φωνές στην κυβερνώσα παράταξη που κάνουν λόγο για ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου