Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο χορός των υπονομευτών

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια πανίσχυρη κυβέρνηση. Πρώτον, επειδή στηρίζεται και στα δύο κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τη στήριξη και όλων των υπολοίπων κομμάτων με επικεφαλής τον ΛΑΟΣ, πλην εκείνων της Αριστεράς. Οι 255 από τις 300 ψήφους των βουλευτών που πήρε στη Βουλή αποστομώνουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το εύρος της κοινοβουλευτικής της στήριξης.

Δεύτερον, επειδή και μόνο με τον σχηματισμό της κατόρθωσε να απορροφήσει -τουλάχιστον προσωρινά- τους βίαιους κραδασμούς του πολιτικού συστήματος που είχαν προκληθεί από την κολοσσιαία διαδήλωση σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου και το κύμα των κυνηγημένων κυβερνητικών αξιωματούχων στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι διαφορετική, όμως, η πραγματικότητα. Πολύ πιο σύνθετη και σαφώς ασταθέστερη. Και δεν αναφερόμαστε στον παράγοντα του λαού ο οποίος τώρα προσπαθεί να γαντζωθεί από κάποιον για να ελπίσει, αλλά φυσικά θα στραφεί πιθανότατα κατά της κυβέρνησης μόλις αυτή πάρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Αλλωστε, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν απευθύνεται στον λαό.

Υπονομευτές είναι οι... υποστηρικτές (!) της κυβέρνησης Παπαδήμου. "Υποστηρικτές" κατ' όνομα όπως αποδεικνύουν οι πράξεις τους που την υποσκάπτουν συστηματικά. Αρχιυπονομευτής ο απίθανος Γιώργος Παπανδρέου. Μέχρι και... Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του (!) συγκάλεσε πριν από το πρώτο κανονικό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο απειλούμενος με εκδίωξη και από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θέλησε να δείξει έτσι ότι αυτός είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός και ο άλλος απλή μαριονέτα!

Πολιτικός ακροβάτης του σαμποτάζ κατά της κυβέρνησης είναι, βεβαίως, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει πετύχει πραγματική παγκόσμια επιτυχία: είναι ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, στην οποία το κόμμα του... συμμετέχει και μάλιστα με τους δύο αντιπροέδρους του στα κορυφαία υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών!!!
Ούτε σε ακραίες φαρσοκωμωδίες και μάλιστα του "θεάτρου του παραλόγου" δεν συμβαίνουν τέτοιες εγγενώς αντιφατικές καταστάσεις. Και όμως εμείς αυτό το ονομάζουμε... "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας".

Γελοιωδέστεροι οι Ευρωπαίοι δεξιοί ηγέτες, αποδεικνύονται υποδεέστεροι στον χειρισμό της υπόθεσης της κυβέρνησης Παπαδήμου ακόμη και από τους εγχώριους ανυπόληπτους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους υποτίθεται ότι θέλουν να συνετίσουν με το ζόρι. Δεν τους αρκεί που οι πιέσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη στροφή κατά 180 μοίρες της ΝΔ και στη συγκυβέρνησή της με το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να εξευτελίσουν και προσωπικά τον ομοϊδεάτη τους Αντ. Σαμαρά βάζοντάς τον να υπογράψει "δήλωση μετανοίας" για την αντιμνημονιακή γραμμή που ακολούθησε στο παρελθόν!

Υποσκάπτουν την κυβέρνηση και διασύρουν έτσι ακόμη περισσότερο τον ήδη καταρρακωμένο από πλευράς κύρους πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, εμφανίζοντας επιπλέον την ΕΕ και την Ευρωζώνη στα μάτια του ελληνικού λαού ως... δεσμοφύλακα "δημοσιονομικού Νταχάου".

Ο κυνισμός αλλά και ο πολιτικός κρετινισμός των ηγετών της Ευρωδεξιάς υπερβαίνουν κάθε όριο. Νομίζουν, άραγε, ότι με τη στάση τους αυτή κερδίζουν υποστηρικτές μεταξύ των Ελλήνων; 'Η μήπως έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο ελληνικός λαός θα υποταχθεί τρομοκρατημένος, αν εμφανίσουν μια εικόνα της ΕΕ ως... δημίου;

Η Ευρωζώνη προς διάλυση οδηγείται με τέτοια πολιτική και τέτοια συμπεριφορά προς τα κράτη - μέλη και τους λαούς τους. Λίγο ακόμη αν συνεχίσουν την ίδια πορεία δεν θα υπάρχει ευρώ για να μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν πραξικοπηματικά έξω από το κοινό νόμισμα!

Υστατη ελπίδα για το ευρώ αποδεικνύεται πλέον πως είναι η επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή στη Γαλλία και στη συνέχεια εκείνη που θα ακολουθήσει σε λιγότερο από δύο χρόνια στη Γερμανία. Αμφιβάλλουμε αν οι ευρωσοσιαλιστές θα σώσουν το ευρώ, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωδεξιοί είναι έτοιμοι να το ρίξουν στον γκρεμό.

Του Γιώργου Δελαστίκ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου