Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αχάριστοι

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η αποκάλυψη του Βήματος ότι ορισμένοι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Στις 17 Νοεµβρίου, το σύνολο των Ευελπίδων συγκεντρώθηκε στο κεντρικό αµφιθέατρο της Σχολής για τον καθιερωµένο ετήσιο εορτασµό. ∆ιαβάστηκε η ηµερήσια διαταγή, την οποία είχε προσωπικά συντάξει και υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Αµυνας, ενώ ακολούθησε η προβολή βίντεο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Μετά την αποχώρηση των αξιωµατικών, τον λόγο πήρε ο αρχηγός των Ευελπίδων. «∆ιέταξε» να κλείσουν οι πόρτες, αφού προηγουµένως ζήτησε από τους κυπρίους και αλλοδαπούς σπουδαστές να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήµα. «Να κατεβεί αυτή η µπούρδα» είπε, δείχνοντας προς την εικόνα του Πολυτεχνείου που είχε µείνει στην οθόνη. Οπως εξήγησε, η «επανάσταση της 21ης Απριλίου» έχει διαστρεβλωθεί.

Ακολούθως, κάλεσε µια οµάδα πέντε ατόµων να προσέλθουν κοντά στην εξέδρα που είχε στηθεί. Με βήµα στρατιωτικό, οι Ευέλπιδες άρχισαν να τραγουδούν τον διαβόητο ύµνο της 21ης Απριλίου, «Μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή, το µέλλον χτίζει η νιότη...». Μικρός αριθµός αποχώρησε επιδεικτικά. Η πλειοψηφία όµως, εκόντες άκοντες, παρέµειναν στο αµφιθέατρο και άρχισαν να ζητωκραυγάζουν σχετικά (ποδοσφαιρικού τύπου) συνθήµατα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος καταδίκασε την ενέργεια αυτή, καθώς δεν έχουν περάσει ούτε 20 μέρες από το προηγούμενο πραξικόπημα στη χώρα. Ο στρατός θα πρέπει να περιμένει γιατί οι Έλληνες δεν πρόκειται ν' ανεχθούν δύο πραξικοπήματα μέσα σε τόσες λίγες μέρες και υπάρχει η πιθανότητα να ξεσηκωθούν.

Επίσης, η κοινοβουλευτική δικτατορία αποκλείεται ν' αποδεχθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Θα ήταν ανήθικο κι ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού ν' αντικατασταθεί η κοινοβουλευτική χούντα από μία στρατιωτική.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αφού χαιρέτησε τα περί "επανάστασης της 21ης Απριλίου", μίλησε γι' αχαριστία των στρατιωτικών, καθώς δεν αρκούνται στη συμμετοχή των βουλευτών του στη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου