Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καταθλιπτικό το κέντρο της Αθήνας

Merry Christmas
Τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής στο κέντρο της πόλης. Άνθρωποι ν' αναζητούν τροφή και χρήσιμα πράγματα στους κάδους απορριμάτων, να κοιμούνται στις γωνιές των δρόμων σκεπασμένοι με μια κουβέρτα μες το καταχείμωνο.

Ανθρώπινα ράκη να περιφέρονται πέριξ του Πολυτεχνείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου σε αναζήτηση της δόσης τους. Ανθρώπινες φιγούρες να διασχίζουν τους δρόμους αγέλαστες, καταθλιπτικές, απελπισμένες και οργισμένες συνάμα.

Άνθρωποι έτοιμοι ν' αρπαχτούν με το πρώτο βλέμα, την πρώτη κουβέντα. Μαγαζάτορες απογοητευμένοι απ' την έλλειψη κίνησης. Άνθρωποι χρεωμένοι. Πολιτεία χρεωκοπημένη. Έσβησε το χαμόγελο απ' τα χείλη των ανθρώπων.

Άραγε, που' ναι οι νέοι, οι νέες να διαλύσουν τα νέφη της απελπισίας, τους θρήνους και κοπετούς των χειμαζόμενων απ' την οικονομική κρίση συνανθρώπων μας. Ένα χαμόγελο. Μία ελπίδα. Ένα φως. Μία άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα.

Έρχονται τα Χριστούγεννα. Ας φροντίσουμε όλοι μας να μην είναι μαύρα, ν' απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας. Ν' αγωνιστούμε ενάντια στην υποτέλεια, τον ανθρώπινο εξευτελισμό, την καταρράκωση κάθε έννοιας αξιοπρέπειας.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου