Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πολιτική Αγυρτεία δίχως τέλος…

Ότι στα ακμαία μεταπολιτευτικά ελληνικά αθλήματα συγκαταλέγεται, ανάμεσα στα άλλα, και ο πολιτικός κρετινισμός είναι πια φανερό μυστικό. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο μεταφραζόμενος πολιτικός κερδοσκοπισμός και καιροσκοπισμός φαινόταν στα μάτια μας ως επαγγελματική σταδιοδρομία και ανέλιξη των εκλεγμένων υποταχτικών στο ΔΝΤ, την Ε.Ε., την ΕΚΤ, το κόμμα κ.ο.κ.

Αυτή η αμετανόητη πολιτική ξεφτίλα σε συνδυασμό με πολλούς άλλους παράγοντες οδήγησε την ελληνική οικονομία στη χρεοκοπία και τον ελληνικό λαό σε μια τρομακτικής ανησυχίας μάχη για επιβίωση. Όταν όλα άρχισαν να βγαίνουν στο φως, να αποκαλύπτονται σκάνδαλα και ανήκουστα πολιτικά κόλπα κλοπής δημοσίου χρήματος, τακτικές και πρόσωπα μπλεγμένα σε μεγάλες κρατικές απάτες, τότε σχεδόν όλοι πειστήκαμε ότι από δω και πέρα η πολιτική προσπάθεια σωτηρίας της χώρας θα είναι έντιμη και σοβαρή για το μόνο λόγο, ότι πλέον δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και όχι γιατί άλλαξαν πρόσωπα ή θυμήθηκαν τον ελληνικό λαό και ήθελαν να επανορθώσουν φυσικά.  
Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους άλλωστε, αυτούς που εξαιτίας της ζηλευτής πολιτικής τους δράσης σήμερα ολόκληρες οικογένειες μεταναστεύουν, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα φλερτάρουν με την αυτοκτονία, μικροεπιχειρηματίες κλείνουν μαγαζιά που κληρονόμησαν από τους γονείς τους, μικρά παιδιά στερούνται ακόμη και τα παιχνίδια τους και για τους ίδιους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την «πολιτική της διάσωσης» για να γίνει Πρωθυπουργός ο αρχιμάστορας της υποταγής και υπουργός ο Άδωνις και να περάσουμε έτσι στην «πολιτική της αποβλάκωσης» (πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς μια νέα κυβέρνηση με αρμοδιότητες την υλοποίηση του οικονομικού αδιεξόδου που τροφοδότησαν οι προκάτοχοί της;).

O πολιτικός κρετινισμός όμως δεν έχει τέλος. Ακόμη και σήμερα, σε βάρος του ελληνικού λαού παίζονται παιχνίδια και λαμβάνονται αποφάσεις που υπονομεύουν την επιβίωσή του. Ιδού λοιπόν δύο ακόμη κόλπα μεγάλης κλίμακας που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα «city press».

Είναι γνωστό ότι μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι με ετήσια κέρδη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παίζεται στη διαφορά της φορολογίας μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης. Έτσι λοιπόν λίγο πριν από το πέρασμα από την κυβέρνηση Παπανδρέου στην Κυβέρνηση Παπαδήμου εγκρίθηκε η πετρελαιοκίνηση των οχημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς ωστόσο να εξισωθεί προηγουμένως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν στο πετρέλαιο κίνησης. Τι ακριβώς επεδίωξε και πού αποβλέπει ο αρμόδιος υπουργός προωθώντας την πετρελαιοκίνηση χωρίς όμως πρώτα να αντιμετωπιστεί το θέμα της οργανωμένης φοροκλοπής και λαθρεμπορίας στα καύσιμα; Μήπως χρειάζεται να ανησυχήσουμε περισσότερο αφού ακόμη και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κατηγορείται για την εμπλοκή του σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες του κυκλώματος των καυσίμων;

Εξίσου ευρείας κλίμακας κόλπο είναι ο δήθεν συμβιβασμός με τη Siemens για τα προηγούμενα σκάνδαλα. Καθώς οι κρατικές συναλλαγές μαζί της δεν μπορούν να επηρεάζονται από τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, οι αρμόδιοι πολιτικοί μας διήλθαν ένα ακόμη ευτελές κόλπο για να προλειάνουν το έδαφος της συναλλαγής. Μπλοκάροντας τη λειτουργία 7 ήδη κατασκευασμένων σταθμών του Μετρό, επειδή εντελώς εξωπραγματικά υποστήριξαν ότι δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της κυκλοφορίας από τη Siemens όπως ήταν προγραμματισμένο (κι αυτό γιατί εμπλέκεται σε διάφορα κρατικά σκάνδαλα), φλερτάρουν με το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναγκαστικής επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων της τάξης των 400-450 εκ. ευρώ που αξιοποιήθηκαν για την επέκταση του δικτύου του μετρό.

Αφού λοιπόν «εξέθρεψαν» ένα ακόμη πρόβλημα του Ελληνικού Δημοσίου, οι πολιτικοί μας δηλώνουν έτοιμοι πια να κλείσουν τις εκκρεμότητες με τη Siemens για να περπατήσει επιτέλους η επέκταση του Μετρό.

Ακόρεστοι Πολιτικοί Αγύρτες που ακόμη και σήμερα σε μια μεταβατική περίοδο, που τους εξασφαλίζει λιγότερες πιθανότητες καταλογισμού ευθυνών, συνεχίζουν να προωθούν συγκεκριμένα λόμπι συμφερόντων με κάθε λογής τεχνάσματα παγερά αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος. Ξεπεσμένοι κρατούμενοι του πιο διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε η Ελλάδα δίχως πολιτική ατζέντα και άνευ κατανόησης των δεινών που περνούν οι δοκιμαζόμενοι πολίτες.

Γ.Φ.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου