Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Πρίγκηπας-σωτηρία vs Πρίγκηπας-καταστροφή

Στον φετινό Παναθηναικό τα πάντα θα μπορούσαμε να πούμε πως λειτουργούν ρολόι ως τη στιγμή που μιλάμε. Η ομάδα ξεπέρασε επιτυχώς το σοκ του ευρωπαικού αποκλεισμού και τις ήττες από ομάδες κατώτερες, ενώ το ελκυστικό ποδόσφαιρο που αποδίδει στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει πείσει τους πάντες ότι και φέτος διεκδικεί στα ίσα τον τίτλο.

Έχοντας στο τιμόνι έναν προπονητή με εμφανή σοβαρότητα εντός και εκτός γηπέδου, το Ζεσουάλντο Φερέιρα και μαέστρο τον Αργεντίνο Σεμπάστιαν Λέτο, ο ΠΑΟ οδεύει προς τα Χριστούγεννα χωρίς οπαδικές γκρίνιες και εσωτερικά προβλήματα. Επίσης τα αρκετά κενά που έχει η ομάδα -κυρίως στις εναλλακτικές λύσεις- καλύπτονται από μόνα τους από το γεγονός πως δεν υπάρχουν ευρωπαικές ''σκοτούρες'' και το μυαλό έχει επικεντρώθει στο στόχο των ελληνικών τίτλων. Ακριβώς δηλαδή το ίδιο που συνέβαινε στον περυσινό Ολυμπιακό.


Έρχεται λοιπόν ένας κύριος που ονομάζεται Βλάσης Τσάκας. Παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος κάποιου πρίγκιπα Σουλτάν (όχι,δεν είναι ο Σουλτάν της Πετρούλας..) και η κατά τ'άλλα ήρεμη ομάδα του ΠΑΟ έχει μετατραπεί σε μελλοντική Μάντσεστερ Σίτι. Αντί να την αφήσουν στην ησυχία της, που τόσο πολύ έχει ανάγκη μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ο κύριος Τσάκας εμφανίζεται σε ανύποπτες στιγμές και κάνει δηλώσεις για το διαίτητη του ντέρμπυ, για το Ροναλντίνιο και γενικότερα συμπεριφέρεται ώς χαλίφης στη θέση του χαλίφη..

Το να αναλάβει τον ΠΑΟ ένας πρίγκιπας, ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι οικονομικά πανίσχυρος, είναι ευχής έργο. Όμως μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο η ομάδα έχει σημαντικές υποχρεώσεις. Γι'αυτό ο Ζεσουάλντο Φερέιρα κατά καιρούς έχει εκφράσει παράπονα πως η ομάδα του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρρεάζεται από πρίγκηπες και πετροδόλαρα. Και είναι προς τιμήν του αυτό που έχει καταφέρει, να κρατήσει δηλαδή τους παίκτες συγκεντρωμένους και αποστασιοποιημένους από όλα αυτά.

Το deal με τον πρίγκηπα λέγεται πως είναι πολύ κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωσή του. Πάντα όμως υπάρχει και η πιθανότητα της "φούσκας". Αν στραβώσει κάτι προπονητής και ποδοσφαιριστές ίσως δεν επηρρεαστούν στο ελάχιστο. Ισχύει όμως το ίδιο και με τους οπαδούς;; Όχι βέβαια! Τότε θα αρχίσουν άλλες διαδικασίες με κόντρες Τζίγγερ-οπαδών και φτου κι απ'την αρχή... Όλο το σταθερό και υγιές φετινό οικοδόμημα του Φερέιρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ίδωμεν....

Bek.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου