Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Υφυπουργός Ελλάδος ο Χανς Φούχτελ

Μετά τον Χορστ Ράιχενμπαχ και τον Λουκά Παπαδήμο η Άνγκελα Μέρκελ διόρισε και υφυπουργό στην κυβέρνησή της με αρμοδιότητα την Ελλάδα. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος ορίστηκε ως «εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», αναλαμβάνοντας κατ' αυτό τον τρόπο καίριο ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδος.

Ο κ. Φούχτελ, άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μέρκελ και με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, αναλαμβάνει να προωθήσει και να παρακολουθεί τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα. Το κέντρο βάρους από ελληνικής πλευράς θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το εκεί γερμανικό προξενείο.


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλωσόρισε την επιλογή του κ. Φούχτελ, αν και όπως δήλωσε θα μπορούσαν ν' αξιοποιηθούν και οι κύριοι Πλεύρης ή Βελόπουλος. Τώρα θα πρέπει να περιμένει τον ανασχηματισμό, για τον οποίο όμως η γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως οι Έλληνες δεν πρόκειται να ενοχληθούν που η κ. Μέρκελ διόρισε υφυπουργό αρμόδιο για την Ελλάδα γιατί πλέον έχουν συνηθίσει τον εξευτελισμό. Εξάλλου, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Mega, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δεν έχει διεξαχθεί ακόμα, το 80% των Ελλήνων κρίνει θετικά τον διορισμό του κ. Φούχτελ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου