Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ανάπηροι

Σημαντικές περικοπές σε επιδόματα και παροχές ατόμων με αναπηρία, προβλέπει ο νέος κανονισμός προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας. Το μέτρο δεν θα ισχύσει πάντως για τους πνευματικά ανάπηρους, οπότε δεν κινδυνεύει κανένα μέλος της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης, άμεσα επηρεάζονται τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τα άτομα με αυτισμό, μεσογειακή αναιμία, διαβήτη και όσοι πάσχουν από AIDS, αφού τα ποσοστά μειώνονται σε βαθμό τέτοιο που βρίσκονται οριακά μέσα στα πλαίσια για να δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η κυβέρνηση ζήτησε τις απόψεις των αναπήρων για το νέο κανονισμό εκτίμησης αναπηρίας, αφού προηγουμένως είχε ήδη συνταχθεί. Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας για την κατάρτιση του νέου κανονισμού είπε ότι τα ποσοστά αναπηρίας καθορίζονται από το υπουργείο Εργασίας και όχι από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές στα επιδόματα των αναπήρων θα χρησιμοποιηθούν για την πάταξη της διαπλοκής και την αγορά νέων αυτοκινήτων για τους βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου