Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα της ξεφτίλας

Δεν θ' αλλάξουν πολλά πράγματα μετά τις χθεσινές εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης από τις πολιτικές "συμμορίες" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα τελευταία δύο χρόνια δύσκολα συναντάς πολίτη που να μην είναι απογοητευμένος και οργισμένος με το πολιτικό σύστημα και την οικονομική και κοινωνική χρεωκοπία της χώρας.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε ποσοστό 42% επέλεξαν και πάλι να τους κυβερνήσουν τα κόμματα που μας οδήγησαν στην καταστροφή, στα μνημόνια και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και αν ένα μικρό ποσοστό εξ' αυτών πρόκειται για πελάτες των δύο πρώην μεγάλων πολιτικών "συμμοριών" εξουσίας, η πλειοψηφία αφορά ανθρώπους τρομοκρατημένους και φοβισμένους. Μπορεί να μην πίστεψαν τους αυτοαποκαλούμενους "κομιστές της ελπίδας" του ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψαν, όμως, τους κομιστές του Πρώτου Θέματος και τους στρατευμένους μισθοφόρους της διαπλοκής και των εγχώριων νταβατζήδων των μέσων ενημέρωσης.

Προτίμησαν να θυσιάσουν το μέλλον των παιδιών τους και δεν δικαιούνται πλέον να είναι αγανακτισμένοι. Είναι πρωτοφανές το στατιστικό με την κατηγοριοποίηση της ψήφου ανα ηλικία και το χάσμα που φαίνεται να δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία. Έδωσαν λευκή επιταγή στα κόμματα του μνημονίου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Μοναδικός στόχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι να συνεχίσουν το πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού λαού και επιβραβεύτηκαν γι' αυτό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα μνημονιακή κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής, την οποία έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους να εφαρμόσουν ο τρίτος κατά σειρά ανεπάγγελτος διαφαινόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις πρώτες του δηλώσεις στο Ζάππειο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, χωρίς να αναφέρει ωστόσο τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδειξε ότι ο αυτοεξευτελισμός δεν έχει όρια, απαιτώντας τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει κάποιους όρους για να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, μόνο και μόνο για να σώσει τα προσχήματα, στο τέλος, όμως, θα στηρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ.

Χωρίς αμφιβολία, το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών είναι η απόφαση του ελληνικού λαού να δώσει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να σχηματίσουν νέα μνημονιακή κυβέρνηση. Όσο καταστροφικά και αν είναι τα αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, ο λαός αναγκαστικά θα υποστεί και τις συνέπειες της επιλογής του. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες είναι κατά του μνημονίου και το χάσμα που είχε ήδη δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια θα παραμείνει αγεφύρωτο.

Οι Έλληνες αποδέχτηκαν τη μοίρα τους κι' επέλεξαν την υποτέλεια και τον εξευτελισμό. Αρκεί που θα νιώσουν υπερήφανοι, όμως, όταν η Εθνική Ελλάδος νικήσει στα προημιτελικά τη Γερμανία ή όταν τ' αδέρφια τους, οι φίλοι τους και τα παιδιά τους θα ζουν και θα εργάζονται στο εξωτερικό. Βρείτε τους ένα (1) λόγο για να μείνουν στη χώρα. Στις χθεσινές εκλογές δεν ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηττήθηκε η ελπίδα και νίκησε ο φόβος. Τόσο απλά. Κι' εσύ τι κάνεις τώρα; "Δεν ελπίζεις τίποτα, δεν φοβάσαι τίποτα, είσαι ελεύθερος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου