Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τέρμα τα προσχήματα


Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία η "αυθόρμητη" έμπνευση της Ισπανίδας Βουλευτού του Λαϊκού Κόμματος, Αντρέα Φάμπρα, η οποία κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και ενώ ο πρόεδρος της Κυβέρνησης, Μαριάνο Ραχόι, ανακοίνωσε τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, εκείνη χειροκροτώντας προκλητικά εκφώνησε  επανειλημμένα "que se jodan" (ελληνιστί: "να πάνε να γα....νε οι άνεργοι"). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός δεν καταγράφηκε στα πρακτικά, ενώ το Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ζήτησε την παραίτηση της εν λόγω Βουλευτού.


Σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να συγχαρεί την κ. Φάμπρα. Με επιστολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο ελληνικός μνημονιακός στρατός, έχοντας στα σκαριά το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που καταλύει εντελώς το εργατικό δίκαιο, επιβράβευσε την Ισπανίδα Βουλευτή για την τόλμη της και την αφοσίωση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αφού έπλεξε το εγκώμιο της κ. Φάμπρα υποσχέθηκε να δουλέψει σκληρά για να μπορούν στο εξής και οι Έλληνες Μνημονιακοί Βουλευτές να εκφράζουν με παρόμοια παρρησία το ενδιαφέρον τους για τους ανέργους.

Σημαντικά στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο ανακούφισης που "κάποιος έκανε τη δύσκολη αρχή", με χαρά δήλωσαν: "Στις δύσκολες ώρες που περνάνε αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην Ελλάδα που έχει λίγους τέτοιους άνεργους ανθρώπους, χαιρετίζουμε την πολιτική τακτική της κ. Φάμπρα στέλνοντας στους άνεργους Έλληνες την ίδια ευχή... Επίσης, τους καθησυχάζουμε ότι δουλεύουμε σκληρά για να γίνει πραγματικότητα η ευχή της Ισπανίδας Βουλευτού για το καλό των πολιτών αυτών και στο όνομα του πατριωτικού καθήκοντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου