Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εξελίξεις μάς οδηγούν στο Σύνταγμα...

Και ενώ όλη η κοινωνία βρίσκεται σε πανικό μετά τις δηλώσεις και του Υπουργού Οικονομικών πως "ως την Κυριακή τα μέτρα θα έχουν κλειδώσει", ξαφνικά έρχεται ουρανοκατέβατη η απάντηση στην κρίση. Πρόκειται για τη λύση που ψάχναμε εδώ και τέσσερα χρόνια από τότε που έσκασε για πρώτη φορά η κρίση σαν βόμβα. Χρειάστηκαν δύο μνημόνια, τόσες θυσίες από χιλιάδες εργαζομένους και εκατοντάδες νοικοκυριά, διασυρθήκαμε διεθνώς λόγω των κακώς κειμένων στην πολιτική ζωή της χώρας μας, αυτοκτόνησαν τόσες χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά ευτυχώς η λύση βρέθηκε. 

Διά στόματος του Βύρωνα Πολύδωρα αυτή τη φορά, σωθήκαμε! Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα "η διδασκαλία περισσότερων θρησκευτικών στα σχολεία είναι η μόνη διέξοδος από την χρηματοπιστωτική κρίση". Συνεχίζοντας, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι "γίνεται εντατική και στοχευμένη προσπάθεια εντός και εκτός συνόρων για να αποδυναμωθούν τα θρησκευτικά στα ελληνικά σχολεία", ενώ τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος.

Ομολογώ είχαμε καιρό να ακούσουμε κουβέντα παρόμοιας πολιτικής οξυδέρκειας. Τί μας φταίει λοιπόν; Που τα παιδιά μας μαθαίνουν λιγότερα θρησκευτικά. Καλύτερα όταν δεν έχουμε τι να πούμε να μην λέμε τίποτα, έλεγε η γιαγιά μου και πολιτικά τέρατα σαν τον κ. Πολύδωρα θα έπρεπε να μάθουν από τη σχετική λαϊκή αντίληψη. Μήπως, τα θρησκευτικά υποβιβάστηκαν τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη συνείδηση κάθε μαθητή επειδή δεν υπάρχει ιερέας χωρίς υψηλή ακίνητη περιουσία και επειδή η Εκκλησία έχει μείνει στο απυρόβλητο μετά από δύο χρόνια σκληρής λιτότητας χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα στους πολίτες; 

Ή μήπως θα βγούμε από την κρίση κάνοντας αγιασμούς κάθε μέρα στις σχολικές αίθουσες; Εκτός αν εννοούσε ο κ. Πολύδωρας να το ρίξουμε στις προσευχές γιατί δεν θα σωθούμε διαφορετικά. Όπως όλα τα πράγματα που δεν αντέχουν στο χρόνο, έτσι και για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες και ειδικοί λόγοι που απαξιώθηκαν, κοινωνικοί αλλά και καθαρά εκπαιδευτικοί. Όσοι πέρασαν από τα σχολικά θρανία την τελευταία δεκαετία, σίγουρα καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση συνεργασίας αγνοείται. Ο κ. Τσίπρας θυμίζει δημόσια στον κ. Σαμανδρέου να περάσει και από τη Βουλή, ενώ ο κ. Βενιζέλος πανηγυρίζει ήδη για την παράταση δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα επιτύχουμε εφαρμόζοντας τα μέτρα. Απ' την άλλη, οι Δημαρίτες δεν ενοχλούνται καθόλου ούτε από φιλοναζιστικά άρθρα σαν αυτό του Κασσιμάτη που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη Καθημερινή, μάλλον επειδή δε νιώθουν και τόσο αριστεροί τον τελευταίο καιρό.

Σε ό,τι αφορά την ΧΑ, επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου να διώκονται οι βουλευτές της για την παράνομη και αντιδημοκρατική δράση τους. Παράλληλα, πληθώρα δημοσιογράφων και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων διαδίδουν τις τελευταίες μέρες πως για την άνοδο της ΧΑ ευθύνεται η Αριστερά. Μάλλον, όλοι διαβάζουν μόνο Καθημερινή γι' αυτό και τέτοιες μπαρουφολογίες.

Ο κ. Σαμανδρέου και η ΝΔ έχουν εξαπατήσει κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό δείχνοντας απροκάλυπτα πόσο τον υποτιμούν. Οριστικοποιήθηκαν οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, ακόμα και το επίδομα θέρμανσης θα χορηγείται σε ελάχιστους και με υπερβολικά κριτήρια. Απόλυτη ασυνέπεια λόγων και έργων για τη σαμαρική ΝΔ, ξεδιάντροπη πολιτική υποκρισία.

Έχουμε και τον κ. Καμμένο να γυρνάει στο Σύνταγμα για υπογραφές προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για όσους μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και να καθίσουν επιτέλους στο σκαμνί. Αναρωτιέμαι θα προλάβει ο κ. Καμμένος να δει έστω έναν να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου;

Επέστρεψαν στο μνημονιακό δελτίο του Μega και οι ειδήσεις περί μαϊμού επιδομάτων σε δήθεν τυφλούς. Πότε έγινε αυτό όλως τυχαίως για άλλη μια φορά; Τώρα που είναι να κλειδώσει το πακέτο των νέων μέτρων και έπονται τα νέα μεγάλα πολιτικά εγκλήματα της κυβέρνησης. Ο σκοπός; Για άλλη μια φορά να γίνουν "απαραίτητα" στο υποσυνείδητο των πολιτών τα νέα μέτρα, αφού υπάρχουν ακόμη μαϊμού επιδόματα και πολίτες που κλέβουν το κράτος.

Εδώ που φτάσαμε, η επίθεση είναι από παντού. Κυβέρνηση, μιντιακό παρακράτος, ευρωπαϊκοί εταίροι, όλοι καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες αγιοποίησης των μέτρων και δίνουν υποσχέσεις ξανά ότι θα είναι τα τελευταία προκειμένου να ανακάμψουμε. Δεν ήρθε η ώρα να τους στείλουμε σπίτια τους; Αν όχι τώρα, πότε, κι αν όχι εμείς, τότε ποιοι; 

Συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό έργο τους και δεν βγάζουμε άχνα. Δηλαδή, πόσο να φτωχύνουμε, πόσο να δυσκολευτούμε; Τί άλλο να περικόψουμε; Πόσοι θα μεταναστεύσουμε ακόμα; Ακόμη χειρότερα, πόσους θα δούμε να αυτοκτονούν; Και πόσο οι μισθοί θα πρέπει να παραμένουν μισθοί "Μπαγκλαντές";

Δεν υπάρχει οικονομικός αναλυτής (ανεξάρτητος) που να μην παραδέχεται ότι με μνημόνια λιτότητας η Ελλάδα δεν ξεχρεώνει ούτε το 2034. Όσο έχουμε στο τιμόνι τη μνημονιακή φαυλοκρατία δεν περιμένουν κανέναν μας καλύτερες μέρες. Επίσης, γίνεται ανυπόφορο να παρακολουθείς το μνημονιακό Τύπο να τάσσεται ακόμα και υπέρ της παρακρατικής δράσης της ΧΑ προκειμένου να συντηρήσει την τρομοκρατία της ΝΔ. Ακούμε ακόμη και ότι δεξιά και αριστερή βία είναι το ίδιο. Από πότε το να σκοτώνεις μετανάστη είναι το ίδιο με το να λοιδορείς έναν φαύλο πολιτικό που έχει καταστρέψει την χώρα και έχει υπονομεύσει τις ζωές μας; Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η αριστερή βία είναι καλύτερη από την δεξιά, απλώς δεν είναι το ίδιο.

Το έγκλημα συνεχίζεται. Μέρα με τη μέρα κάνουν τις ζωές μας χειρότερες, πιο δύσκολες, πιο ανισόρροπες, πιο αγωνιώδεις. Αφού στις εκλογές κάποιοι ανέβαλαν το ξεκαθάρισμα του τόπου, τώρα χρειάζονται καθημερινές μάχες, ψυχραιμία αλλά και ετοιμότητα αντίδρασης. Να μην αφήσουμε το μέλλον μας στα χέρια απελπιστικά ανίκανων και φαύλων πολιτικών, να κάνουμε αυτό που τους αξίζει ανεπιφύλακτα, να τους στείλουμε στα σπίτια τους ή μάλλον στα ελικόπτερά τους...

Με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συνεργασίας το νέο κίνημα αγανακτισμένων θα είναι αναπόφευκτο...

Frustra sed Prudenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου