Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιά νομιμότητα τηρεί η Χρυσή Αυγή;

Άγριες σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν στη Ραφήνα με πρωταγωνιστές δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τους Γερμενή και Ηλιόπουλο... 
Οι Βουλευτές Β' Αθηνών Γερμενής ή "Καιάδας" και Μαγνησίας Ηλιόπουλος έσπαγαν πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών με 40 μέλη εφόδου της Χρυσής Αυγής, αφού πρώτα είχαν ελέγξει τα χαρτιά τους λες και ήταν η αστυνομία! Το απαράδεκτο για τα ελληνικά δεδομένα συμβάν έγινε στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας, στη Ραφήνα, το βράδυ της Παρασκευής. Ομάδα περίπου 50 ατόμων, με επικεφαλής τον γνωστό πια "Καιάδα" και τον βουλευτή Ηλιόπουλο, κρατώντας κοντάρια, έλεγξε τα έγραφα αλλοδαπών μικροπωλητών και στη συνέχεια επιτέθηκαν, διαλύοντας τους πάγκους τους.


Η Χρυσή Αυγή, γεμάτη περηφάνια για τη δράση της στη Ραφήνα, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, αναφέρει οτι τα μέλη της "έκαναν αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος" και μάλιστα προαναγγέλλει πως "ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία"..

 Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χτες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο.

Παραβλέπουμε ότι η χθεσινή δράση της Χρυσής Αυγής παραβιάζει ολοκάθαρα τα άρθρα 175 και 381 του ποινικού κώδικα για αντιποίηση αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Παραβλέπουμε, επίσης, πως για άλλη μια φορά η ΧΑ αποδεικνύει πως τέτοια πολιτικά μορφώματα κινούνται συνεχώς στα όρια της αντισυνταγματικότητας σχετικά με τη λειτουργία των κομμάτων. Παραβλέπουμε, τέλος, πως κανείς εκ της τριτοκομματικής κυβέρνησης δεν βγήκε δημόσια να καταδικάσει αμέσως τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα χθες το βράδυ. Συγχωρήστε με για την αφέλειά μου, ξέχασα, η Χρυσή Αυγή είναι "αδελφό κόμμα" για τη σαμαρική ΝΔ.

Οι αστυνομικές πηγές, όπως δήλωσαν, είχαν διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους και είχαν καταλογίσει πρόστιμα στους μη νόμιμους μικροπωλητές. Συνεπώς, καταλαβαίνει κανείς πως η ενέργεια αυτή εκ μέρους της εξωκοινοβουλευτικής ΧΑ είχε χαρακτήρα παρόμοιο με την επίθεση του Λιάκου στην κ. Κανέλλη. Δηλαδή, την προβολή της Χρυσής Αυγής. Πολλοί από αυτούς που ψήφισαν την ΧΑ, το έκαναν ακριβώς γιατί ήθελαν να δουν στην πράξη όσα βροντοφώναζαν "τα παλικάρια με τα χρυσά γράμματα". Είπαν "θα πατήσουμε τους αριστερούς", ξεκίνησαν από τα χαστούκια σε γυναίκες. Είπαν "θα καθαρίσουμε την Ελλάδα από τους μετανάστες", το κάνουν πράξη καθημερινά στο μετρό, στο δρόμο, στον ηλεκτρικό..., τώρα και στα πανηγύρια.

Το πρόβλημα είναι πως δεδομένης της σχέσης της ΧΑ με την ΕΛ.ΑΣ. πάντα η κρατική προστασία θα απουσιάζει από τέτοια γεγονότα. Η ΧΑ δεν κάνει τίποτα λιγότερο από αυτό για το οποίο εξελέγη...το ακόμη χειρότερο είναι πως όσοι την ψήφισαν, με τέτοιου είδους άνανδρες επιθέσεις σε μετανάστες, αντί να προβληματίζονται και να μετανοούν για τη σοφή πολιτική επιλογή τους, απεναντίας πορώνονται περισσότερο.

Η Χρυσή Αυγή είναι μία ακόμη πτυχή του καρκινώματος που αποκαλούμε σήμερα δημοκρατία. Αλλά αυτή είναι και η ποιότητα της δημοκρατίας μας, να δίνει άσυλο ακόμα και στους δηλωμένους εχθρούς της, σ' αυτούς που τη μάχονται και την υπονομεύουν καθημερινά.

Οι μετανάστες μπροστά σ' αυτές τις "παλικαρίσιες" επιθέσεις είναι απροστάτευτοι, μόνοι και αβοήθητοι. Το εχθρικό κλίμα εναντίον τους έχει αρχίσει να καλλιεργείται και από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί ήδη προβάλλουν σποτ σχετικά με το παραεμπόριο και τις επιπτώσεις του στην οικονομία. Εκτός του ότι το παραεμπόριο μπορεί να μην συγκαταλέγεται καθόλου στις αιτίες συρρίκνωσης του ελληνικού εμπορίου, το πόσο συνταγματικά και σύμφωνα με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι αυτά τα σποτ που καλλιεργούν το μίσος και τη ξενοφοβία είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Αλλά απ' όσο ξέρω, είναι πιο σημαντικά τα πρόστιμα στο Ράδιο Αρβύλα για την υπερβολική σάτιρα παρά στα κανάλια που λαδώνονται για να υποθάλπουν το ξενοφοβικό μίσος.

Λύσεις στο τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα από πλευράς οργανωμένης πολιτείας δεν πρόκειται να βρεθούν και να εφαρμοστούν. Μα αν λοιπόν ούτε το όποιο κράτος υφίσταται αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προστατεύσει ανθρωπάκους που πουλάνε τα μικροπροϊόντα τους, τότε δεν είναι να απορούμε που ένα μικρό ποσοστό μεταναστών οπλοφορεί προκειμένου για την αυτοάμυνά του στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Δε μιλάμε, ασφαλώς, για όσους εμπλέκονται σε οργανωμένα κυκλώματα ληστειών και άλλων εγκλημάτων, αλλά αποκλειστικά για ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους πουλώντας μικροπράγματα τίμια και καθαρά. 

Οι άνθρωποι αυτοί αφήνονται στην τύχη τους, καθημερινά ζουν τον εφιάλτη μην τύχει και συναντήσουν καμιά στρατιά της ΧΑ. Εάν η κυβέρνηση Σαμαρά εννοούσε αυτό ως λύση στο μεταναστευτικό, να βγει να το δηλώσει, και μάλιστα γενναίε κ. Σαμαρά, που αρέσκεστε στο α' ενικό στις δηλώσεις σας, ας το πείτε εσείς ο ίδιος. Οι πνευματικά ανάπηροι που σας ψήφισαν θα χαρούν κιόλας, θα το θεωρήσουν εντιμότητα, ειλικρίνεια, αφοσίωση στο κόμμα.

Θα έχει πλάκα όμως, εάν χάσετε τις επόμενες εκλογές και φεύγετε επικηρυγμένος από τη χώρα μαζί με τον συμφοιτητή σας τον ΓΑΠ, να δούμε πόσους από τους ψηφοφόρους σας θα πάρετε μαζί σας στο ελικόπτερο...

 Η Χρυσή Αυγή έχει ακόμα πολλά να κάνει. Ωστόσο, το να ξεπερνά τον ανώτατο θεσμικά κρατικό μηχανισμό προστασίας των πολιτών είναι πέρα για πέρα παράνομο, έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και χρήζει ποινικής μεταχείρισης. 

Εάν η δράση και τα κακουργηματικά εγκλήματα της ΧΑ εκλαμβάνονται από την κυβέρνηση, την ΕΛ.ΑΣ. και τη δικαιοσύνη ως καθ' όλα νόμιμα και επιτρεπτά γι' αυτό και παραμένουν ανεξέλεγκτα, τότε, όταν θα καίγεται όλη η Αθήνα κυριολεκτικά και μεταφορικά από αγανακτισμένους πολίτες και αναρχικούς, θα τηρείται η ίδια νομιμότητα; Ή μήπως η βία όταν δεν είναι κρατική "καταδικάζεται απ' όπου κι αν προέρχεται";

Frustra sed Prudenter



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου