Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Απ' το ΣΕΚΕ στο ΚΚΕ, 95 χρόνια Αγώνων και Θυσιών

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1918 στην αυγή μιας νέας εποχής με νωπές τις δάφνες της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία.

Τον Νοέμβριο του 1922 ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ). Τον Νοέμβριο του 1924 το Σ.Ε.Κ.Ε. μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Κ.Κ.Ε). Η ιστορία του μέχρι σήμερα είναι γεμάτη αντιπαλότητες, θυσίες και αγώνες για τον λαό και τον τόπο.

Κανένα κόμμα δεν αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό. Κανένα κόμμα δεν υπερασπίζεται καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πέρα απ' τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές δεν μπορεί οποιοσδήποτε καλόπιστος άνθρωπος ν' αμφισβητήσει ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα αγώνων και θυσιών.

Το οφείλουμε -ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στις χιλιάδες αγωνιστές κι' αγωνίστριες που αφιέρωσαν κι' έδωσαν τη ζωή τους για τις ιδέες της ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους εμάς.

Πλην, όμως, η αθλιότητα ν' απαξιωθεί ο γίγαντας Χαρίλαος Φλωράκης απ' τους σημερινούς νάνους που οδήγησαν το ΚΚΕ στα χαμηλότερα ιστορικά  εκλογικά ποσοστά και το μετέτρεψαν σ' ένα "συστημικό κόμμα" που εν αναμονή της κατάληψης των Χειμερινών Ανακτόρων χρησιμοποιείται απ' την άρχουσα τάξη ενάντια σε Κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελεί συνέχεια των "αριστερών" και "δεξιών" λαθών που σημάδεψαν την ιστορία του από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου