Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Το vertigo του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό. Εντελώς αψυχολόγητα, ανερμήνευτα προχωρεί σε ενέργειες που υποδηλώνουν απώλεια πολιτικού προσανατολισμού, πνευματικής-ψυχικής-συναισθηματικής ισορροπίας και συνείδησης (vertigo, η ασθένεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας).

Ο μικρομεγαλισμός, η έλλειψη ικανού κι' αποτελεσματικού πολιτικού προσωπικού, οι άστοχες άκαιρες και βλακώδεις ενέργειες δίνουν "το φιλί της ζωής" στην παραπαίουσα εγκληματική συγκυβέρνηση.

Η στείρα και απόλυτη άρνηση χωρίς προτάσεις, το χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης στη Βουλή, οι θηριώδεις γκάφες (πρόταση μομφής, νομοσχέδιο για τα φάρμακα, υπόθεση Τατσόπουλου κ.ο.κ.) οδηγούν το λαό σε αδιέξοδο και απελπισία.

Ψυχραιμία σύντροφοι. Απαιτείται ρεαλιστική διαχείριση των πραγμάτων. Στο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αριστεροί, αλλά μια πλατειά γκάμα ψηφοφόρων, μέχρι και δεξιοί συντηρητικοί πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται "να' πεσε ο ουρανός και να τους πλάκωσε" μ' όλα αυτά που συμβαίνουν. Εν δυνάμει σύμμαχοι είναι σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς η ΔΗΜΑΡ και τμήματα του ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο απ' τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά. Καιρός να εγκαταλείψετε τις παιδικές ασθένειες, οι οποίες έχουν περιθωριοποιήσει την Αριστερά σ' ολόκληρο τον κόσμο. Εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία. Ιδού το ζητούμενο για την σύγχρονη Αριστερά και την κοινωνία των πολιτών. Η αλλαγή του status quo στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σ' ολόκληρο τον κόσμο ενάντια στις νεοφιλελεύθερες εκδοχές του ύστερου καπιταλισμού.

Αυτοκτονείτε σύντροφοι κι' εμείς ονειρευόμαστε κυβέρνηση της Αριστεράς. Έχετε καταστεί ο καλύτερος χορηγός της πρασινογάλαζης συμμαχίας-συμμορίας. Επιτέλους ανασκουμπωθείτε, προτείνετε λύσεις, αναζητήστε συμμάχους για μια νέα πολιτική για τη σωτηρία της χώρας και του λαού της. Δώστε ένα τέλος στον εξανδραποδισμό και την υποτέλεια. Αποκαλύψατε τον βρώμικο ρόλο της προπαγάνδας των βαρώνων των ΜΜΕ.

Δώστε ελπίδα στο θυμό, την αγωνία και την απογοήτευση των ανθρώπων, που προτίθενται να σας εμπιστευθούν στο μέλλον τις ίδιες τους τις ζωές. Εμπρός, λοιπόν, "οι καιροί ου μενετοί". "Ήγγικεν η ώρα της αληθείας".

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου