Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ανεμομαζώματα Διαβολοσκορπίσματα

Πλησιάζουν οι Απόκριες, ακολουθεί το Πάσχα και οι εκλογές του Μαΐου τρέχοντος έτους (Δημοτικές και Ευρωεκλογές). Έτσι ανασκουμπώθηκαν και "οι σωτήρες του Έθνους" να σώσουν για μία ακόμη φορά "την έρμη και δόλια πατρίδα".

Μεταξύ άλλων και "η κίνηση των 58" αμπελοφιλοσόφων, οι οποίοι προτείνουν ουσιαστικά την επιμειξία και την συνύπαρξη νεοφιλελευθερισμού και Αριστεράς παραδειγματιζόμενοι απ' τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ή καλύτερα Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ. Μεταμφιέστηκαν, λοιπόν, λόγω Αποκριάς, κι' επιχειρούν να στήσουν αναχώματα σε μια πραγματική Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ταυτόχρονα επιχειρούν να μας πείσουν ότι είναι το ίδιο τα πορτοκάλια με τα μήλα και δεν ντρέπονται που ένα ολόκληρο πάλαι ποτέ λαϊκό κίνημα, η περιβόητη Δημοκρατική Παράταξη (ΠΑΣΟΚ) κατάντησε να γίνει "ουρά της Δεξιάς" στη χειρότερή της εκδοχή προς επιβεβαίωση των θέσεων κι' απόψεων του ΚΚΕ.

Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα κι' "όσοι πιστοί πελάτες προσέλθετε" στο λουφέ της εξουσίας. Όλο και κάτι θα βρεθεί ν' αλληλοβολευθείτε. Μπορεί να έχει ξεμείνει καμιά μίζα απ' τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα Ολυμπιακά έργα, την καταπολέμηση της ανεργίας κ.ο.κ.

Η απάθεια, η αδιαφορία, η απογοήτευση, ο ωχαδερφισμός, ο μιθριδατισμός είναι ο δρόμος του συστήματος εξουσίας και των ξένων πατρώνων τους. Η εξέγερση και η ψήφος στην Αριστερή Διακυβέρνηση της χώρας είναι ο δρόμος ο δικός μας. "Θαρσείν χρή". "Ο τολμών νικά" αντί της υποτέλειας και της λογικής "ο σώζων εαυτόν σωθείτω".

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου