Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το Ποτάμι

Μετά το κλάδεμα της ΕΛΙΑΣ και τη σύνθλιψη των 58 στις μυλόπετρες του ελαιοτριβείου του ΠΑΣΟΚ έκανε την εμφάνισή του το ΠΟΤΑΜΙ. Είθε με το λαγαρό και καθαρό νερό του να ξεπλύνει όλες τις βρωμιές του σάπιου πολιτικού συστήματος. 

Επιτέλους αχνοφαίνεται κάτι αληθινά νέο στον πολιτικό ορίζοντα. Συγχαρητήρια στους ιδρυτές και γεννήτορες αυτής της προσπάθειας και κυρίως στον Σταύρο Θεοδωράκη. Υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων γύρω στο 25% στην ελληνική κοινωνία που δεν είναι ευχαριστημένο απ' την υπάρχουσα κατάσταση προσώπων και κομματικών μηχανισμών.

Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κάτι αληθινά νέο. Γιατί φυσικά η ΕΛΙΑ που διελύθη στα εξ ων συνετέθη δεν ήταν παρά μια προσπάθεια να μεταμφιεσθεί το ΠΑΣΟΚ για ν' αποφύγει την εκλογική συντριβή.

Το Ποτάμι μπορεί να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα. Μπορεί να χαράξει μια καινούργια πορεία, ν' ανοίξει νέους δρόμους, να εμφυσήσει την ελπίδα, να δώσει το χαμόγελο στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ίδωμεν. Οι ευχές μας και η ψήφος μας εφ' όσον χρειαστεί και ξεπερασθεί η αρχική δυσπιστία και προβληματισμός είναι διαθέσιμα.

Ούτως ή άλλως "μας πήρε το ποτάμι μας πήρε ο ποταμός" κυριολεκτικά κι' όχι αλληγορικά. Γιατί, λοιπόν, να μην πλαισιώσουμε και υποστηρίξουμε το ποταμάκι που μπορεί να γίνει ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ, που θα συμπαρασύρει στο διάβα του ό,τι μας κατέστρεψε, μας διέλυσε, μας αφάνισε και υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων γενεών;

Οι νέοι άνθρωποι έχουν τον λόγο. "Εμπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ' την Ελλάδα", όπως έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου