Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Κουτόχορτο

Προβάδισμα 0,4 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά έπειτα από 6 μήνες, δίνει νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, του κομιστή και του Μεγάρου Μαξίμου.

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με ανατροπή στη σειρά κατάταξης των κομμάτων, φέρνουν οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ μειώνεται η αποδοχή της κοινής γνώμης για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης έναντι των κομμουνιστοσυμμοριτών του Συριζα, ενώ ο κ. Σαμαράς προηγείται και στην καταλληλότητα για γερμανοτσολιάς με 92%. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 98%, ενώ αντίστοιχα το ποσοστό του πρώην προέδρου του 15μελούς ανέρχεται σε 15%.

Το 89% των Ελλήνων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πιστεύει πως η Ελλάδα γύρισε σελίδα και πέρασε στην ανάπτυξη, ενώ το 78% θεωρεί πως μια κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεχίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο το πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού λαού από μία κυβέρνηση της Αριστεράς που έριξε τη χώρα στα βράχια στα 40 χρόνια που κυβερνούσε.

Δύο στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πάντα, θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι ο κομμουνισμός και ακολουθεί η ανεργία, η διαφθορά, η διαπλοκή, η ατιμωρησία, η έλλειψη δικαιοσύνης, η έλλειψη παιδείας, η αναξιοκρατία, η έλλειψη ελευθερίας, η έλλειψη ισότητας και ισονομίας και ο ραγιαδισμός. 

Σε ποσοστό 95% οι Έλληνες πιστεύουν πως μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μιλήσει με το θεό, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος και γι' αυτό ακριβώς είναι και ο καταλληλότερος για να διαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους εταίρους για το μέλλον της Ελλάδος και τα μνημόνια της επόμενης εικοσαετίας. Επίσης το 98% των ερωτηθέντων διαφωνούν με το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών αλλά και γενικότερα εκλογών γιατί είναι πιθανό να χαλάσουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 30 ιθαγενών γύρω απ' τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Η εφημερίδα μαζί με τις προσφορές μοίραζε και κουτόχορτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου