Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ξεσηκωμός...

Ξεσηκωθείτε...
Αυτό που συμβαίνει στην χώρα δεν έχει ιστορικά ούτε πολιτικό ούτε κοινωνικό ούτε ηθικό προηγούμενο. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων και την πιο ξεδιάντροπη υπονόμευση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. «Ο χάρτης των ανατροπών», το νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν ένα εικοσιτετράωρο, αποτελεί ταφόπλακα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και των πολιτών.

Κατ’ αρχάς, όπως όλα τα μνημόνια που έχουν ψηφιστεί από το 2010, και αυτό ήρθε στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε χωρίς συζήτηση και διαβούλευση να ψηφίσουν «ναι σε όλα» οι κυβερνητικοί βουλευτές με το πιστόλι στον κρόταφο (τα πολιτικά τέρατα Βενιζέλος και Σαμαράς δεν αστειεύονται – αμέσως διαγράφουν τα ριζοσπαστικά στοιχεία) ένα κείμενο οχτακοσίων πενήντα πέντε διατάξεων που θα δεσμεύει την χώρα για δεκαετίες.

Για να καταλάβετε τι θα συμβεί ακριβώς αμέσως μετά τις εκλογές ας δούμε σε απλά ελληνικά μερικές από τις ρυθμίσεις που ψήφισαν οι Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εργασιακά: 1. Καταργούνται από το 2015 όλοι σχεδόν οι κοινωνικοί πόροι στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης αλλά και στους φορείς πρόνοιας. 2. Μειώνονται κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές από τον ερχόμενο Ιούλιο. 3. Μειώνεται το κόστος των τριετιών σε ποσοστό 5% για κάθε τριετία και συνολικά σε 15% για προϋπηρεσία εννιά ετών και άνω. 4. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλονται στον ΟΑΕΕ κάθε μήνα, ενώ στον Οργανισμό θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά ακόμη κι όσοι έχουν διπλή απασχόληση.

Τουρισμός: Καταργούνται οι περιορισμοί για την ίδρυση ξενοδοχείων, κέντρων αθλητικού τουρισμού, χιονοδρομικών εγκαταστάσεων (όπως οι χιλιομετρικές αποστάσεις, η δυναμικότητα σε κλίνες κλπ) – δηλαδή θα μπορείς να φτιάξεις χιονοδρομικό κέντρο ακόμα και δίπλα σε άλλο χιονοδρομικό κέντρο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ρύθμιση για τον ανταγωνισμό των ξενοδόχων για παράδειγμα.

Φωτοβολταϊκά:
1. Αυξάνεται στο 33% (από 29,5%) το μέσο κούρεμα για τις εγγυημένες ταρίφες των επαγγελματικών φωτοβολταϊκών. 2. Μεσοσταθμικό κούρεμα και στις ταρίφες των οικιακών και αγροτικών φωτοβολταϊκών κατά 18,5% και 22,5% αντίστοιχα – δηλαδή όσοι ακούσατε το κράτος και το εμπιστευτήκατε πριν λίγα χρόνια για την επένδυση σε φωτοβολταϊκά καιρός να λουστείτε την επιτυχία της επένδυσής σας.

Γάλα: 1. Το γάλα πλέον θα είναι δύο ειδών: παστεριωμένο και γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας. 2. Καταργείται ο περιορισμός της ανώτατης διάρκειας συντήρησης γάλακτος χαμηλής παστερίωσης από τις πέντε ημέρες και θα ορίζεται η διάρκεια της συντήρησης από κάθε βιομηχανία ανάλογα με τις μεθόδους παστερίωσης που χρησιμοποιεί. 3. Θεσπίζεται η υποχρέωση αναγραφής στην συσκευασία της διάρκειας ζωής π.χ. γάλα πέντε ημερών. 4. Νέα κατηγορία γάλακτος θεσπίζεται, το γάλα ημέρας, που συσκευάζεται σε 24 ώρες από την άμελξή του και η διάρκεια συντήρησης δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες.

Δημόσιο:
1. Χωρίς ειδική προστασία από τις απολύσεις μένουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. 2. Σε περίπτωση που τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δεν απογράφονται στο Μητρώο δεν θα λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις. 3. Όσοι απολύονται αλλά έχουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα λαμβάνουν ανάλογα με το αν έχουν επικουρική ασφάλιση το 40% ή 50% της αποζημίωσης. 4. Από την αποζημίωση απόλυσης θα αφαιρείται μέρος των αποδοχών κατά την διαθεσιμότητα. 5. Πλαφόν στα 15.000 ευρώ στην αποζημίωση απόλυσης για όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Φαρμακεία: 1. Ο φαρμακοποιός μπορεί να διαθέτει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείου επιθυμεί. 2. Οι αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων και τα χωροταξικά κριτήρια ίδρυσης τους καταργούνται. 3. Δίνεται η δυνατότητα συστέγασης φαρμακείων σε εμπορικά καταστήματα, όπως τα σούπερ μάρκετ. 4. Το ωράριο απελευθερώνεται.

Ψωμί: 1. Επιτρέπεται η πώληση ψωμιού από όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εφόσον εφοδιαστούν με άδεια πρατηρίου, εκτός κρεοπωλείων, πτηνοπωλείων, ιχθυοπωλείων και περιπτέρων. 2. Καταργείται η υποχρέωση των αρτοποιείων να τηρούν αποθέματα αλεύρων, καυσίμων και αλατιού για την παραγωγή ψωμιού τριών ημερών το καλοκαίρι και μιας εβδομάδας τις υπόλοιπες εποχές. 3. Ρητά ορίζεται ότι το ψωμί και τα λοιπά αρτοπαρασκευάσματα θα ζυγίζονται υποχρεωτικά ενώπιον του καταναλωτή.

Βιβλία: Απελευθερώνονται οι τιμές των βιβλίων. Εξαίρεση αποτελούν τα λογοτεχνικά, για τα οποία διατηρείται ενιαία τιμή για την πρώτη έκδοση και μόνο για δυο χρόνια, που σημαίνει ότι οι λιανέμποροι δεν θα μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% επί της τιμής που ο εκδότης ορίζει. Στην έννοια του βιβλίου περιλαμβάνονται και τα dvd, CD που αναπαράγουν περιεχόμενο συγκεκριμένου βιβλίου καθώς και τα ηλεκτρονικά βιβλία, e-books.

Καύσιμα: 1. Προμηθευτικοί συνεταιρισμοί και κοινοπραξίες θα μπορούν να διαθέτουν δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων. 2. Κατοχυρώνεται το δικαίωμα των πρατηριούχων να κάνουν εισαγωγές από άλλες χώρες. 3. Τα πρατήρια των εθνικών οδών θα μπορούν πλέον και αυτά να πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κατάλογος δεν σταματάει πουθενά. Πλήθος ρυθμίσεων αφορούν ακόμη στην κατάργηση της υποχρεωτικής γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η οποία υποχρέωση αντικαθίσταται από απλό ενημερωτικό e-mail. Επίσης, τα τσιγάρα και τα προϊόντα καπνού θα μπορούν να διατίθενται ακόμα και στα σούπερ μάρκετ με τον ανταγωνισμό στις τιμές να οδηγεί όλα τα περίπτερα της χώρας σε κλείσιμο. Επιπλέον, νερό-τοστ-καφές-τσάι σε γήπεδα, αεροπλάνα, πλοία θα έχουν ανώτατες τιμές προκαθορισμένες από την σχετική υπουργική απόφαση. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και κάποιες αστείες διατάξεις περί φορολογίας που τις χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και ως επιτυχία του νέου μνημονίου, όπως είναι η απαγόρευση κατάσχεσης καταθέσεων για χρέη έως 500 ευρώ προς το Δημόσιο. Αυτό έλειπε να κάνουν κατάσχεση καταθέσεων για 500 ευρώ! Τα αστεία, πλην όμως εξοργιστικά, συνεχίζονται με διατάξεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και το μεγαλύτερο αστείο να είναι οι ρυθμίσεις για την διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Πού θα μοιράσουν το πλεόνασμα; Στους δικούς τους, τους οποίους πολύ στεναχώρησαν τέσσερα χρόνια τώρα με την κρίση, σε ένστολους κλπ, δηλαδή στο τελευταίο εκλογικό τους κοινό. Πότε; Δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Γιατί; Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι οι νεοέλληνες που ανέθρεψαν είναι κοινωνικά ζώα χωρίς πολιτική κρίση και με στόχο τις γεμάτες τσέπες μόνο, οπότε πάλι θα τους ψηφίσουν. Η πικρή αλήθεια, ωστόσο, ξέρετε ποια είναι; Ότι στο ψευδές και ανήθικο όνομα του πρωτογενούς πλεονάσματος που προέκυψε από δημιουργική λογιστική θα χαθούν δουλειές και εργασιακοί κλάδοι καθώς και ατομικά δικαιώματα. Διότι, όταν φάρμακα και τσιγάρα και όχι μόνο μπορείς να βρεις στα σούπερ μάρκετ, τα οποία λόγω της αυξημένης ζήτησης που θα προκύψει θα έχουν τη δυνατότητα μείωσης τιμών στα φάρμακα και τα τσιγάρα των ραφιών τους, τότε σε αρκετά φαρμακεία και περίπτερα θα πέσει λουκέτο, τα οποία δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες μάς έριξαν στάχτη στα μάτια φέρνοντας στο φως μόνο διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το γάλα και το ψωμί. Αν είχε ιδέα ο ελληνικός λαός τι ψηφίστηκε στον Νόμο προχθές, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ομαλότητα στην χώρα αυτή την στιγμή. Μέχρι και το χουντικό κατάλοιπο της απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων συμπεριέλαβαν στο νομοσχέδιο με τον όρο του κινδύνου της δημόσιας ασφάλειας που μπορούν να ερμηνεύσουν ευρέως με όποιον τρόπο τους βολεύει. Τέτοιες διατάξεις πέρασαν στο ντούκου. Όχι δα πως αυτός ο λαός θα έβγαινε από το σπίτι του για διατάξεις σαν αυτή, φευ! Εκτός αν κάποιος υποσχόταν στους καναπέλληνες κοινωνικό μέρισμα από συμμετοχή σε διαδήλωση, οπότε θα κρατούσαν και λάβαρο! Δεν υπάρχει πιο αναίσχυντη προσπάθεια μαζικής εξαγοράς ψήφων από το μοίρασμα του πλεονάσματος στον λαό δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Αλλά οι νεοέλληνες έμαθαν να κοιτάνε τόσο πολύ το παρόν και την προσωρινή ευτυχία που η εξαγορά της συνείδησής τους είναι το τελευταίο που τους απασχολεί. Αποδεικνύουμε, αν δεχθούμε αυτά τα χρήματα, ότι ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια στην χώρα αυτή έχουν τιμή και μάλιστα χαμηλή. Όσο ανάγκη κι αν έχουν κάποιες ευπαθείς ομάδες τα ψίχουλα του Σαμαρά, αν υπήρχε εθνική αξιοπρέπεια και συναίσθημα ντροπής δεν θα πήγαινε κανείς να πάρει το επίδομα που παρακάλεσε τους δανειστές ο Σαμαράς να του δώσουν για να το μοιράσει, ώστε να συνεχίσει να υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις μετεκλογικά. Σε περίπτωση που οι νεοκαναπέλληνες δώσουν το πράσινο φως στις διπλές εκλογές στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν το έργο τους, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μας περιμένει. Ειλικρινά, με τον μισό πληθυσμό της χώρας άνεργο, συμπολίτες μας να λιμοκτονούν κι άλλοι να αυτοκτονούν, την οικονομία της χώρας να βυθίζεται, εργασιακά και ατομικά δικαιώματα να συνθλίβονται και την κυβέρνηση να μιλάει για success story, όποιος ετοιμάζεται να ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι κλινικά ηλίθιος, πολιτικά βλάκας, ηθικά απαράδεκτος ή δικό τους παιδί, βολεμένος.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελιά, το ΠΑΣΟΚοπαίδι, δεν μπορεί να τον αγγίξει όσο ο Βενιζέλος υποκινεί τις διαδικασίες στο καλλιτεχνικό κόμμα αλλά ούτε η επικοινωνιακή μούρη του Θοδωράκη δείχνει ικανή όσο απλώς καταγγέλλει και πουλάει το «παίρνω από παντού τους αναποφάσιστους και τους απλούς πολίτες», εκτός αν πετάξει από πάνω του το Ποτάμι τη ρετσινιά του νέου κόλπου του συστήματος για να ανακόψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου οι επιλογές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνουν μία κάποια αδιαφορία για το αποτέλεσμα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την τεράστια σημασία που δίνει ο Τσίπρας και λοιπά στελέχη στις ευρωεκλογές. Ο ύπουλος και μετριοπαθής ρόλος της ΔΗΜ.ΑΡ που προσπαθεί να αυτοπαρουσιαστεί ως δύναμη εξισορρόπησης, παρά το κάθετο όχι του Κουβέλη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα συμμετάσχει εκ νέου στην κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αν ο Σαμαράς ψάξει για συμμάχους μετά από ενδεχόμενη πανωλεθρία στις ευρωεκλογές. Ενδεχομένως κερδισμένο να βγει το ΚΚΕ από τον πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αν γυρίσουν οι καθαρόαιμοι αριστεροί στο όνειρο.

Δυο χρόνια μετά την ανεκδιήγητη προπαγάνδα που έφερε νικητές Σαμαρά και Βενιζέλο και συνέχισαν τις πολιτικές που σήμερα έχουν ρημάξει την οικονομία της χώρας, έχουμε μία ευκαιρία ακόμα. Τί είδους Δημοκρατία έφτιαξαν τα δύο κόμματα εξουσίας εδώ και δεκαετίες; Δημοκρατία στην οποία με όπλα μαζικής προπαγάνδας και φθηνά κόλπα θέλουν διακοσμητικούς πολίτες των οποίων θα εξαγοράζουν την αξιοπρέπεια κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή την Δημοκρατία, το δικό τους όπλο, να το γυρίσουμε και να σημαδέψουμε μία φορά εμείς αυτούς. Μία φορά. Για να ψηφίζουμε μόνο δεν μας ανέθρεψαν με δανεικά και απατηλή ευτυχία με ημερομηνία λήξης; Με την ψήφο μας να τους αναγκάσουμε να εγκαταλείψουν την πολιτική σκηνή, να εκλέξουμε μία κυβέρνηση καινούρια και να υψώσει η χώρα βροντερή φωνή ενώπιων των ευρωπαίων εταίρων που θα παρασύρει τα υπόλοιπα προβληματικά κράτη μέλη σε ξεσηκωμό ενάντια σε μια ηγεμονική Γερμανία διεκδικώντας τα αυτονόητα: δίκαιο ταρπεζικό σύστημα, λύση στο πρόβλημα του χρέους των κρατών και συλλογική προσπάθεια υγιούς ανάπτυξης των υπερχρεωμένων μελών.

Όσο για την Ελλάδα, η χώρα μοιάζει τόσο βαθιά προβληματική που όλα αυτά ακούγονται σχεδόν γραφικά. Τα αυτονόητα στην χώρα μας έχουν γίνει λαϊκισμός, γραφικότητα και κομμουνισμός. Ό,τι είναι αυτονόητο, βαφτίζεται κομμουνισμός από την πιο δεξιά κυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ στην Ευρώπη και από πολιτικά όντα σαν τον Άδωνη, τον Φαήλο, τον Βορίδη και την υπόλοιπη παρέα. Τα νέα παιδιά εγκαταλείπουν την χώρα τους και μας μένουν οι καταστροφικές γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας. Πώς να μην βγουν ξανά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αφού στην χώρα έχουν μείνει για να ψηφίζουν οι άνθρωποι που έδιναν ψήφο και έπαιρναν φράγκα για καλοπέραση. Γιατί έτσι σε έμαθαν, σύμφωνοι. Αλλά γίναμε μισθοφόροι καλοπέρασης. Πολίτες δεν γίναμε ποτέ. Μισθοφόροι καλοπέρασης με χορηγίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχαν, όμως, πάντα κόμματα που ήταν στους δρόμους και φώναζαν για όλα αυτά. Και η ιστορία θα τα δικαιώσει.

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ θα σημάνει εργασιακό θάνατο για χιλιάδες εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και επιχειρήσεων, θα φτωχοποιήσει εντελώς ακόμα και την μεσαία τάξη, θα διώξει οριστικά τους νέους ανθρώπους στο εξωτερικό να στηρίξουν την οικονομία της Γερμανίας (!), θα αυξήσει τα συμπτώματα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κυριολεκτικά, είναι η ταφόπλακα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας που θα αποφέρει, όμως, και κάτι θετικό. Είναι το ένστικτο της επιβίωσης που θα ξυπνήσει σε όλους. Και δεν θα μπορούν να το σταματήσουν ούτε οι αστυνομικοί των 500 ευρώ! Θα ξεσηκωθούμε.

frustra sed prudenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου