Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Χαρές και Πανηγύρια

Πλησιάζουν οι εκλογές, λοιπόν, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, και το πολιτικό τοπίο στην χώρα παραμένει ρευστό. Πότε προηγείται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας η ΝΔ και πότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν είναι βουλευτικές εκλογές, αλλά έχουν ένα τέτοιο χρώμα.

Έχουμε βέβαια νεοϊδρυθέντα κόμματα από την τελευταία φορά που προσήλθαμε στις κάλπες. Η χώρα κινείται τις τελευταίες μέρες στον απόηχο της εξόδου μας στις αγορές και της επίσκεψης της Μέρκελ. Μια "συγκρατημένη" αισιοδοξία διακατέχει την κυβέρνησή μας απο τα δύο αυτά γεγονότα. Διαλαλούν οτι νέο μνημόνιο δεν θα υπάρξει, αφού βγήκαμε στις αγορές.

Βέβαια το ΔΝΤ τούς διέψευσε και είπε ότι πρέπει να υπάρξει νέα χρηματοδότηση και μάλιστα μεγάλη. Και ξέρετε ποιος κάνει κουμάντο, δεν χρειάζεται να το πούμε. Πίσω απο αυτή την ηρωική έξοδο κρύβονται νέα μέτρα, προφανώς, αλλά έπρεπε να γίνει η κίνηση αυτή εντυπωσιασμού, γιατί είχαμε θέματα τύπου "Μπαλτάκος" που χαλούσαν την πολύ χαλασμένη ήδη εικόνα της κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται και εκλογές και όσο να' ναι μερικούς πόντους θα τους βάλει στο καλάθι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά δε στην βόλτα της Πρωθυπουργού μας στην ανοιξιάτικη μέχρι εκείνη την μέρα Αθήνα (μόλις πάτησε το πόδι της ξεκίνησε να βρέχει...), αφού πρώτα το κέντρο είχε αποκλειστεί απο παντού και η Μέρκελ είδε, συζήτησε, αποφάσισε τι θα κάνει στο μέλλον, την πήγαμε και σε μια ταβέρνα να την χορτάσουμε παραδοσιακά και έφυγε για να ξαναβγάλει την επόμενη μέρα ήλιο. Χαρούμενο κλίμα, πανηγύρια σε μικρό και μεγάλο βαθμό και όλα τα συναφή. Παρ' όλα αυτά η ανεργία παραμένει στα ύψη, ιδίως για τους νέους, οι μισθοί παραμένουν στο πάτωμα, οι τιμές παραμένουν στα ταβάνι και φόροι φόροι φόροι πάνε και έρχονται για να έχουμε πλεόνασμα.

Καμία αλλαγή προς το καλύτερο. ΠΟΤΑΜΙΑ και ΕΛΙΕΣ έχουμε σαν χώρα πολλά απ' ό,τι ξέρω. Καλή αντάμωση και καλό Πάσχα.

Κατεργάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου