Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τον Πρετεντέρη τον ρωτήσατε;

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο διεθνής Τύπος!!!

Μια σειρά από αναξιόπιστα μέσα ενημέρωσης πανευρωπαϊκά, όπως ο βρετανικός Guardian, το BBC, οι Financial Times, η γαλλική Le Monde και πολλά άλλα βλέπουν θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές ευρωεκλογές.

Η χθεσινή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα καθεστωτικά ελληνικά ΜΜΕ ήταν υποδειγματική δημοσιογραφικά, αφού όλα τα παπαγαλάκια έδωσαν τα ρέστα τους για να κάνουν το άσπρο μαύρο και να παρουσιάσουν τους ηττημένους ως νικητές και τους νικητές ως ηττημένους. Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε πρώτο κόμμα ηττήθηκε και θριάμβευσαν η Νέα Δημοκρατία που ήταν δεύτερη και το ΠΑΣΟΚ που ήταν τέταρτο, αν και μειώθηκαν πολύ τα ποσοστά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναλύσεις των τηλεδημοσιογράφων, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν με 25% θριάμβευσε στη Γαλλία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,5% συνετρίβη! Καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε η τελευταία προσπάθεια ν' αποτραπεί η διαφαινόμενη νίκη της Αριστεράς με ψεύτικες δημοσκοπήσεις που παρουσίαζαν δήθεν ντέρμπι μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με "μάχη στήθος με στήθος" (Βλ. Πρώτο Θέμα, Ανατροπή κ.λ.π.) ως το τέλος. Αποκορύφωμα της άθλιας προπαγάνδας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, την ημέρα που η νομοθεσία απαγόρευε ρητώς τον επηρεασμό των ψηφοφόρων, καλούσε ανοιχτά τους πολίτες να ψηφίσουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, για να αποφευχθεί το "ατύχημα" Τσίπρας.

Αν τα αποτελέσματα των χθεσινών ευρωεκλογών συγκριθούν με αυτά των εθνικών εκλογών του 2012, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τα ποσοστά του, η ΝΔ έχασε 7 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ 4. Στις εκλογές του 2012 ο Σαμαράς νίκησε έχοντας διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ 2,7%. Η διαφορά αυτή ήταν διαφορά νίκης και ισχυρής κυβέρνησης, αλλά η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με 3,8% στις χθεσινές ευρωεκλογές αποτελεί ήττα, σύμφωνα με τις αξιόπιστες αναλύσεις των παπαγάλων.

Η Αριστερά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γίνεται πρώτο κόμμα σε εκλογική αναμέτρηση. Η πρωτιά όμως του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορική για έναν ακόμη λόγο. Είναι η πρώτη νίκη απέναντι σ' ένα σύστημα τρομοκρατίας, άθλιας προπαγάνδας και εκφοβισμού σε βάρος των πολιτών από τα χρεωκοπημένα κόμματα της Μεταπολίτευσης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θ' αποτελούσε το "ατύχημα" που θα απειλούσε τη "σταθερότητα" του επερχόμενου τρίτου μνημονίου που ετοιμάζει η πιο μαύρη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Καμία επαφή με την πραγματικότητα για τον Πρωθυπουργό.


Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα... Ως ο νικητής των εκλογών εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Διχαστικός για ακόμη μία φορά, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρνούμαστε πλέον να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο για τον κ. Σαμαρά. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που διόρισε ο Μπαρόζο και η Μέρκελ και ως ο συνομιλητής μέσω Μπαλτάκων της Χρυσής Αυγής. Οι ευθύνες του για την άνοδο των νεοναζιστών στην Ελλάδα της κρίσης και για τη διάλυση του κεντροδεξιού δημοκρατικού πυλώνα του πολιτικού συστήματος (όπως αυτό αποτελούσε η ΝΔ), ίσως χαρακτηριστούν ως ιστορικές στο μέλλον.
 
"Ιστορική μέρα για την Αριστερά. Εθνικές εκλογές το συντομότερο".


"Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το μήνυμα της ευρωκάλπης.

Έκανε λόγο για μια "ιστορική ημέρα για τον λαό μας", που "παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα φόβου", έδωσε "γεναία" και "πενταξάθαρη" ετυμηγορία στην κάλπη και "καταδίκασε αποφασιστικά" τον Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων, κάνοντας την Αριστερά "για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά".

Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση", προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας "θα διαπραγματευθεί ο Σαμαράς με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα", "το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και κράτησε κρυφό στο συρτάρι μέχρι να τελειώσουν οι ευρωεκλογές;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευχαρίστησε θερμά όσους υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

(Διαβάστε εδώ το παραπλανητικό δημοσίευμα του Guardian).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου