Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η Μαύρη Βίβλος της Ντροπής

Διαβάστε σε ηλεκτρονική μορφή ολόκληρη τη Μαύρη Βίβλο της κυβέρνησης Σαμαρά

Ανθολογία των διατάξεων της ντροπής, που τα τελευταία δύο χρόνια μετέτρεψαν το Κοινοβούλιο σε πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών και αποδεικνύουν την ονειδιστική κυβερνητική λειτουργία που παραβιάζει την δημοκρατική νομιμότητα και παραδίδει τα δημόσια αγαθά και περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα, περιλαμβάνει η "Μαύρη Βίβλος" που παρουσίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο "εργαλείο" πληροφόρησης και εγρήγορσης των πολιτών, που όπως σημείωσε η βουλευτής είναι η απάντηση στην "νοθευμένη, λειψή και παραποιημένη ενημέρωση από ΜΜΕ που διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία γιατί κάποιοι θέλουν τους πολίτες ανενημέρωτους επειδή τους θέλουν ανενεργούς".

Η κυβέρνηση, μέσω της Βουλής, προώθησε δεκάδες ντροπιαστικές διατάξεις για αμνήστευση, ασυλία και ατιμωρησία προσώπων που ελέγχονται ή πρέπει να ελεγχθούν από την δικαιοσύνη με ενδεικτικές περιπτώσεις τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια στα κόμματα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τα μέλη των διοικήσεων των ΔΕΚΟ που αποκρατικοποιούνται, τα πρόσωπα που ενέχονται σε υποθέσεις μιζών και διαφθοράς του πρώην διαχειριστή της ΕΡΤ, αλλά και των φορολογικών διευκολύνσεων που παρείχε σε καναλάρχες, εφοπλιστές και καταθέτες της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Στην Μαύρη Βίβλο περιλαμβάνονται οι περίπου 90 ποινικές δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2012 κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. ανάμεσά τους και η δικογραφία για το μνημόνιο), οι οποίες όχι μόνο "αραχνιάζουν" στα συρτάρια, αλλά επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης αρνείται να δώσει αντίγραφα στους βουλευτές.

Το ντοκουμέντο της ντροπής περιέχει επίσης και τις τρεις προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (για τις ευθύνες υπάγωγής της χώρας στο μνημόνιο, για την ΕΡΤ και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων), οι οποίες ερευνώνται μεν από την Δικαιοσύνη, ωστόσο την διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών αρνήθηκαν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.


Η Μαύρη Βίβλος της κυβέρνησης Σαμαρά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου