Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα;


Κάπως έτσι κατάντησε τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο ηγέτης της Πολιτικής Άνοιξης, η μαριονέτα του Μπαρόζο, ο συνωμότης των Καννών, ο εκπρόσωπος της εγχώριας ολιγαρχίας και των ξένων τοκογλύφων, ο συνομιλητής μέσω Μπαλτάκων των ακροδεξιών οπαδών του Χίτλερ, ο υποτακτικός της Άνγκελα Μέρκελ, ο κουίσλινγκ πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τα επιτεύγματά του είναι γνωστά, δεν θα σταθούμε σ' αυτά, κι ας μην ντρέπεται να μιλά για success story. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών που μιλά διχαστικά, χωρίζει τους Έλληνες και επανέφερε τη ρητορική του εμφυλίου μέσω των ακροδεξιών που μάζεψε μέσα και γύρω από την κυβέρνησή του. Τέτοιου είδους οικονομική και κοινωνική πολιτική ωστόσο (συνομολογημένη ως προς την πρωτοφανή βαναυσότητά της από σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα πλέον {ΔΝΤ, αξιωματούχους της ΕΕ, Ευρωπαίους ηγέτες, διεθνή τύπο}), αλλά και η καταπάτηση ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα μπορούσε να συμβαδίζει με τη λειτουργία των θεσμών, της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος που έγινε κουρελόχαρτο, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Όλα σχεδόν τα στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν πανικόβλητα σε δηλώσεις τους ότι "η ψήφος στην αριστερά και στον Σύριζα θα μας βυθίσει στο απόλυτο σκοτάδι". Πρώτον να τους πληροφορήσουμε ότι στις ευρωεκλογές δεν εκλέγεις κυβέρνηση, όσο κι αν είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θ' αντέξει για πολύ μετά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που ακολουθούν. Δεύτερον να τους θυμίσουμε ότι η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Στο απόλυτο σκοτάδι βρίσκεται ήδη η χώρα βυθισμένη. Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό εκλέγει ο κυρίαρχος λαός και όχι η κ. Μέρκελ, ούτε ο κάθε απίθανος Μπαρόζο. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε μπανανίες και αποικίες χρέους με εκπροσώπους πολιτικούς νάνους που ενδιαφέρονται πρωτίστως για το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον και όχι σε εθνικά κυρίαρχες χώρες μέσα στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της ισότιμης συμμετοχής στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Το "απόλυτο σκοτάδι" βρίσκεται στο βίντεο παραπάνω. Δεν είναι αυτή η Νέα Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου