Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Δημοψήφισμα για τον κροκόδειλο ετοιμάζει η κυβέρνηση

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία της Κρήτης σχετικά με την παραμονή ή όχι του Σήφη του κροκόδειλου στο φράγμα των ποταμών στο Ρέθυμνο. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο της διενέργειας δημοψηφίσματος γι' αυτό το σοβαρό θέμα.

Εν τω μεταξύ σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωμαστική αντιπολίτευση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα να προειδοποιεί τον πρωθυπουργό "να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του κροκόδειλου" και την κυβέρνηση απ' τη μεριά της να κάνει λόγο για σχέδιο πρόκλησης πολιτικής ανωμαλίας στη χώρα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι ένα τέτοιο θέμα είναι αδύνατον να συζητηθεί στα θερινά τμήματα της Βουλής και ότι θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια και όχι τον Οκτώβρη όπως προβλέπεται, ώστε ν' αποφασίσει το σώμα.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος με το θεσμικό του κύρος τόνισε πως "όταν μιλάει για τον κροκόδειλο, εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και μιλάει σαν Βαγγέλης".

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ακόμη βήμα προς την άμεση δημοκρατία με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Το μόνο αποθαρρυντικό στοιχείο είναι η δεδομένη κούραση του εκλογικού σώματος, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από το τελευταίο δημοψήφισμα για τον Κατσουράνη στο φέισμπουκ.

Σε μια χώρα με 4.000.000 φτωχούς, πρώτο θέμα εδώ και μια βδομάδα στα μέσα ενημέρωσης είναι ο κροκόδειλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου