Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Xειμώνας έρχεται

Είπα καλό χειμώνα; Όχι νομίζω. Λοιπόν, καλό χειμώνα μάς εύχομαι! Μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και στη μέση της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου σκέφτηκα να ζεσταθώ και να ζεστάνω και εσάς για τον επερχόμενο χειμώνα με ένα θερμό καλωσόρισμα και ένα κείμενο που αποτελεί προοίμιο για τα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες.

Σε μια ακήρυχτη προεκλογική περίοδο που διανύουμε μετά την ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, η χώρα εξακολουθεί να κυβερνάται απο μια κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει τον λαό και άρα δεν έχει την λαική εντολή. Αργά ή γρήγορα, εύχομαι γρήγορα, θα οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές και εκεί θα γίνει εμφανές ότι η ΝΔ του Σαμαρά έχει χαθεί. Μέχρι τότε όμως προσπαθούν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος να πλήξουν όσο περισσότερο μπορούν το λαό, πάντα με σκοπό την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Όλες οι κερδοφόρες πηγές για το κράτος ιδιωτικοποιήθηκαν ή θα ιδιωτικοποιηθούν όσες έμειναν, ο τομέας του Δημοσίου συρρικνώνεται, η Υγεία μετά και το νέο υπουργό θα πάψει να υπάρχει και η Παιδεία συνάντησε το παλιό διεφθαρμένο καθεστώς. Οι μισθοί, εάν και εφόσον καταβάλλονται στον ιδιωτικο τομέα, καθυστερούν μέχρι και δέκα μήνες, ενώ παράληλα αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις τιμές προιόντων και φαρμάκων. Αν υπολογίσουμε και την ανελέητη φορολογία, οι μισθοί μαζί με τις συντάξεις είναι αρκετά απελπιστικοί.

Και όπως είπαμε χειμώνας έρχεται, το κρύο έρχεται και το πετρέλαιο μοιάζει νερό που ανακαλύφθηκε στον πλανήτη Άρη. Αν τώρα περιμένετε να πάρετε το επίδομα θέρμανσης αυτό φτάνει για να ζεσταθείτε την πρώτη κρύα βδομάδα του χειμώνα. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε πάλι ατυχήματα με μαγκάλια και σόμπες που μπορεί να κοστίσουν ζωές.

Μίλησα πιο πάνω για ανελέητη φορολογία και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο... ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελείας είναι λίγοι μόνο. Οι φόροι αυτοί έρχονται να αγκαλιάσουν τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ, την εφορία, τα τέλη κυκλοφορίας, την πληρωμή πλέον των φαρμάκων, τις διαγνωστικες εξετασεις (τεστ ΠΑΠ για τις γυναικές καλύπτεται απο το ΙΚΑ αλλά για άνω των είκοσι ενός ετών!) και άλλα πολλά που μας αφήνουν τις τσέπες μόνο με τη φόδρα απο μέσα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ασχολήθηκε με άλλη χώρα
(δε νομίζω να πίστεψε κανείς οτι αναφερόταν στην Ελλάδα). Κατηγορεί την αντιπολίτευση για λαικισμό, όταν ο ίδιος δηλώνει ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και ανακάμπτει. Μας παρομοίασε με αεροπλάνο που είναι έτοιμο να απογειωθεί! Κάθε φορά που μιλάει δημοσίως είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε και αναρωτιέμαι...αυτός ο διάδρομος πόσο μακρύς είναι; Μήπως τελικά μένουμε στάσιμοι;

Βέβαια όπως ανέφερα και πιο πάνω είμαστε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και αυτό φάνηκε από το όπλο που χρησιμοποιήσε και χρησιμοποιεί σε τέτοιες περιόδους ο Σαμαράς. Τον φόβο. Βέβαια,  τώρα αφορούσε τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα εκτός Ελλάδας σε Ιράκ, Ιράν, Συρία, Αίγυπτο. Εξελίξεις που σαφώς και δεν είναι ασήμαντες αλλά στο μέτρο που σε επηρεάζουν και στο πώς και για ποιό λόγο τις ανεφέρεις.

Ο φόβος είναι ένα μέσο ελέγχου όχι όμως σε αυτούς που απλά δεν φοβούνται. Αυτή η συνοπτική επισκόπηση είναι μόνο η αρχή για τα μετέπειτα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και αγώνα! Τα ξαναλέμε!

Κατεργάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου