Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

"Σωτήρες και Ελευθερωτές"

Με καπιταλιστική βάρκα και αριστερά πανιά πλέει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Οι δώδεκα συνιστώσες του δεν φαίνεται να γεφύρωσαν τις ιδεολογικές τους διαφορές, αφού υπάρχουν συχνές εσωκομματικές διαφωνίες. Μεταξύ των αντικρουόμενων θέσεων του κόμματος πρωταγωνιστεί το δόγμα "έξω από την κρίση μέσα στην ΕΕ".

Ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει την πεποίθηση ότι θα τιθασεύσει τις αγορές και θα μας οδηγήσει τόσο απλά και ανώδυνα στην έξοδο από την κρίση έχοντας εξασφαλίσει όλα τα προνόμια της ΕΕ. Αισιόδοξο και ανακουφιστικό το σενάριο! Οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν καλά την δουλειά τους και εκμεταλλεύονται την κοινωνική εξαθλίωση.

Παράλληλα, εκπέμπουν κλίμα πολιτικής ζεστασιάς, αφού αγκάλιασαν κατατρεγμένα πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αυτά, όμως, τα στελέχη έχουν ονοματεπώνυμο και ευθύνη. Είναι οι γνωστοί άγνωστοι, που κινούνται ευέλικτα μέσα στο κοινοβούλιο τόσα χρόνια και προσχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά αναφέρω τωρινά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξέχασαν τους πολιτικούς αγώνες τους στο ΠΑΣΟΚ και την στήριξη τους των μνημονίων και τώρα έχουν το θράσος να μας κοιτούν στα μάτια και να ζητούν την ψήφο μας: Σοφία Σακοράφα, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Κοτζιάς (καθηγητής Πολιτικών θεωριών και Ευρωπαϊκών σπουδών στο ΠΑ.ΠΕΙ.) ο οποίος είχε διατελέσει συνεργάτης του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η λίστα είναι μεγάλη...το ίδιο ισχύει βέβαια και για την γνώση του κόσμου τώρα πια! Ας ξεφύγουμε από ένα διαρκές παρόν που σφραγίζει το μέλλον. Δεν πάει λίγος καιρός που αυτή η εμβληματική μορφή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, είπε έξω από το ευρώ. Οξυμένες αντιθέσεις, αστάθεια, απουσία ρεαλισμού και πολιτική απειρία του Αλέξη Τσίπρα καθιστούν αυτό το κόμμα ανίκανο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σε έναν κόσμο αντιθέσεων, στον οποίο αναβιώνουν έντονα φασιστικά, εθνικιστικά και ρατσιστικά φαινόμενα, ο κύριος Γιαννόπουλος που συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα! Όπως επίσης και οι βουλευτές Στράτος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου, παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασμένου τρομοκράτη Σάββα Ξηρού!

Καθημερινά, ο Αλέξης Τσίπρας μάς επιδεικνύει την έντονη επιθυμία του να γίνει πρωθυπουργός και δεν χάνει ευκαιρία να ζητά εκλογές. Εγώ θα απαντήσω με τα λόγια του Μενέλαου Λουντέμη, "εκείνος που στ’ αληθινά αγαπά τον λαό δεν γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του…". Ο κύριος Τσίπρας, αν αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στις θέσεις και στην ηγεσία του κόμματος του και λιγότερο στην καρέκλα του πρωθυπουργού,στην οποία τόσο πολύ θέλει να κάτσει και να βολευτεί, θα είχε αποφασίσει επιτέλους το πρόγραμμα του κόμματος για το τραπεζικό σύστημα που ακόμα αιωρείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανώς ανίκανος να συντονίσει τις συνιστώσες του και να διαχειριστεί την ανέλπιστη εκτόξευση των ποσοστών του, αφού υπάρχουν διαφωνίες πάνω σε δομικά ζητήματα. Αναρωτιέμαι σε ποιον θα απευθυνθεί ο κύριος Τσίπρας, όταν λάβει την πολυπόθητη διερευνητική εντολή για να συγκροτήσει κυβέρνηση!

Πρώτη φορά αριστερά χωρίς την στήριξη της πραγματικής αριστεράς; Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε συμμαχίες που θα του παρέχουν τις απαραίτητες έδρες για συγκρότηση κυβέρνησης. "Λαέ, έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα τώρα", είπε ο Καζαντζάκης θέλοντας να τονίσει την δύναμη που έχουν οι πολίτες αυτού του τόπου να φτιάξουν έναν κόσμο στο μπόι των ανθρώπων και των ονείρων! Στον δρόμο της ανατροπής θα συναντήσουμε Σειρήνες, δεν θα παρασυρθούμε όμως, γιατί όλα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Υψώνουμε το εθνικό μας φρόνημα και κλείνουμε τα αυτιά μας στα εύκολα, τα λόγια τα μεγάλα. Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Με λαϊκή συσπείρωση θα παλέψουμε τον διπολισμό, την βαρβαρότητα του φασισμού, τις πλασματικές ανάγκες και το ψέμα της κοινωνικής αφθονίας. Το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταρρέει ώρα με την ώρα και το όνειρο της ισχυρής νομισματικής ένωσης χάθηκε. Δυστυχώς απέτυχε!

Μπροστά στην πολιτική της λιτότητας λύγισαν και οι πιο ισχυρές οικονομίες. Καταψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον αντικαταστάτη του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να μην προβληματιστούμε με την πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία του ούτε να παρακάμψουμε τους πλούσιους φίλους του! Τα πασοκικά πρότυπα δεν άφησαν ανεπηρέαστο τον Αλέξη Τσίπρα αφού πορεύτηκε με αυτά και τα μιμήθηκε σε πολλές περιπτώσεις. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στην καταστροφή. Άραγε να βολεύει κάποιους; Συγκροτούμε ένα λαϊκό μέτωπο και κάνουμε την επανάστασή μας. Γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, σύντροφοι και συντρόφισσες.

ΒΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου