Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εκβιασμών το ανάγνωσμα

"Θ' αδειάσουν οι Τράπεζες από καταθέσεις" διακήρυξε urbi et orbi ο πρωθυπουργός. Έχουν προηγηθεί τα διλήμματα-εκβιασμοί: "Μνημόνιο ή χρεωκοπία", "μεσοπρόθεσμο ή τανκς", "θ' αποδεχθείτε το μνημόνιο 2 ή θα πεθάνετε απ' την πείνα".

Η αλήθεια είναι ότι έχουν κάνει φτερά 75 δις απ' τις Τράπεζες, αλλά και οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθαν σε 33 δις εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι η ίδια πολιτική που έκοψε μισθούς και συντάξεις, χάρισε την ενέργεια στα μονοπώλια, ξεπούλησε την δημόσια περιουσία, διέλυσε την υγεία και φαρμακοβιομηχανία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, κατέστησε ανέργους 1,5 εκατομ. Έλληνες και φτωχοποίησε τον ελληνικό πληθυσμό.

Την ίδια στιγμή 559 ντόπιοι κεφαλαιούχοι διαθέτουν το 42% του εθνικού πλούτου της χώρας με 4 εκατμμύρια Έλληνες να ζούν κάτω απ' το όριο της φτώχειας.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου