Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Πρετεντέρη

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, όπως μπορεί να διαπιστώσει πλέον και ο τελευταίος πολίτης της χώρας μετά και τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με ύφος, ομιλία και αισθητική που παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικές περιόδους άλλης εποχής (για πολλοστή φορά) ο κ. Σαμαράς επέλεξε ν' ασχοληθεί για σχεδόν μία ολόκληρη ώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος και προσωπικά εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε Έλληνα πρωθυπουργό να μιλά στη Βουλή ανοιχτά για σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία(!).

Στο έσχατο σημείο ο αυτοεξευτελισμός του κ. Σαμαρά, όπως και του ωρυόμενου γι' ακόμη μία φορά κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι οποίοι γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στην εξουσία κι' έχοντας καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας έχουν το θράσος να κουνούν και το δάχτυλό τους στους Έλληνες πολίτες.

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, άρχισε η ανάπτυξη. Η ανεργία πέφτει τους τελευταίους πέντε μήνες»(!) είπε από του βήματος ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «Κασσάνδρα» που κάνει δυσοίωνες προβλέψεις που όμως πέφτουν έξω, ενώ επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο. Υποστήριξε παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο κι ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη νέου αναγκαστικού δανεισμού.

Μίλησε παράλληλα για ανάγκη «ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι βέβαιο πως θα συνεχιστούν». «Θα πρόκειται περί μεταρρυθμίσεων που εμείς προτείνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση ήδη έχουν αρχίσει(!), ξεχνώντας προφανώς τον ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνησή του εφηύρε, ενώ διέψευσε ότι θα υπάρξουν νέοι φόροι το 2015 αφού τα έσοδα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έρθουν λόγω της ανάπτυξης.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε, όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος νωρίτερα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη θέση της Ελλάδας στο εξωτερικό και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία, στοχοποιώντας κόσμο. Σε μια πρωτοφανή ενέργεια μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε δήλωση στήριξης στον Γιάννη Πρετεντέρη, επειδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχουν σε εκπομπές του. «Δεν έχετε δικαίωμα να στιγματίζετε ανθρώπους για τη στάση τους», είπε αναφερόμενος και στον εαυτό του, αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλα κυβερνητικά στελέχη.
  
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου