Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η πρώτη ψυχρολουσία

Απ' τη χαρά, την ευτυχία και την συγκίνηση των πρώτων ημερών μιας Κυβέρνησης της Αριστεράς που διεκδίκησε σεβασμό, αξιοπρέπεια και το τέλος της λιτότητας στην πρώτη ψυχρολουσία με την επιλογή ως Προέδρου της Δημοκρατίας ενός άχρωμου, άνευρου, κομματάνθρωπου της Κεντροδεξιάς, που έχει συμβάλλει, όπως κι' ο προηγούμενος ΠτΔ στη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας και οικονομίας στη χώρα μας.

Η αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης, έστω και χωρίς τους όρους και τα προαπαιτούμενα της προηγούμενης αποτελεί την νέα ψυχρολουσία, αφού ουσιαστικά πρόκειται για παράταση του μνημονίου με άλλο όνομα.

Πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είθε να μη διαψευσθούν οι ελπίδες για ανάπτυξη, σωτηρία, διεύρυνση της δημοκρατίας. Πράγματι η δημοκρατία δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά και τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αληθινούς, ουσιαστικούς αγώνες.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά έχει ανηφοριές και δυσκολίες σχεδόν ανυπέρβλητες. Ο τολμών νικά. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, όπως έλεγε προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός. Η σωτηρία της χώρας και του λαού της είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου