Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός;

Η απώλεια του 25% του ΑΕΠ, η φτωχοποίηση, η ανεργία, οι κοινωνικές ανισότητες δεν πρόκειται ν' αντιμετωπισθούν απ' τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου της Κυβέρνησης με τους "θεσμούς" (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Η έλλειψη τακτικής και στρατηγικής για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού οδήγησε στην "ανακωχή". Το πρόγραμμα-γέφυρα οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση. Μεταβατική συμφωνία, αλλά προδιαγράφει το ζοφερό μέλλον. Η παράταση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης δεν χωνεύεται με τίποτα.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι πρόγραμμα ενίσχυσης του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων. Το δίλημμα λιτότητα-περικοπές-ιδιωτικοποιήσεις ή χρεοστάσιο οδηγεί σε πρόγραμμα διάσωσης με περιεχόμενο και πάλι λιτότητα-περικοπές-ιδιωτικοποιήσεις. Τίποτα δεν αλλάζει ή ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός; Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ίδωμεν.

Η "συγγνώμη" των Γλέζου-Θεοδωράκη δεν αρκεί. Σε τι διαφέρουν τα email Χαρδούβελη-Βαρουφάκη; Άραγε, ξεκίνησε η Πασοκοποίηση της Κυβέρνησης; Ευτυχώς απέκτησε χιούμορ και φωνή και το ΚΚΕ. Τα δε υπολείμματα του νεοφιλελευθερισμού (μπλε και πράσινα) κορυβαντιούν αντί να λουφάξουν για την καταστροφή που επισώρευσαν στον "πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο ελληνικό λαό".

Όσον αφορά την Ριζοσπαστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) το φαινόμενο "placebo" (ψευτοφάρμακο-χάπι από αλεύρι ή ζάχαρη χωρίς φαρμακευτικές ουσίες) θα βοηθήσει στην εικονική θεραπεία για μετονομασία της τρόικας σε "Θεσμούς" και του μνημονίου σε "Συμφωνία".

Η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη δεν θ' αφήσει τον Σύριζα να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά του για να τον απαξιώσει. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι μέλλει γενέσθαι; Τα τινάζουμε όλα στον αέρα ή αγωνιζόμαστε να βελτιώσουμε τη θέση των Ελλήνων και να σώσουμε τη χώρα; Ας απαντήσει ο καθένας ξεχωριστά και συλλογικά (θεσμοί, κόμματα κ.ο.κ.).

Τελείωσαν τα ψέματα. Η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει και θα πετύχει. Πρώτη φορά ένας λαός είπε ΟΧΙ στη λιτότητα.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου