Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Bullying

Με δυο λέξεις σχολικός εκφοβισμός. Με περισσότερες λέξεις, θυματοποίηση ή επανειλημμένη έκθεση σε αρνητικές πράξεις άλλου ή άλλων που εκδηλώνονται ως μορφή επιθετικής συμπεριφοράς (aggresion).

Βασιλεύει η υποκρισία στην Ελληνική κοινωνία, αφού μάρτυρες  παρόμοιων περιστατικών ακόμη και ως θύτες ή θύματα έχουν υπάρξει οι περισσότεροι εξ' ημών χωρίς ποτέ να δώσουμε την πρέπουσα σημασία και να προβούμε στις δέουσες αξιολογήσεις και ενέργειες.

Η τραγωδία με την αυτοχειρία του Βαγγέλη Γιακουμάκη ας γίνει η ευκαιρία να προβληματιστούμε σοβαρά, ν' αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα κατάματα και να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω απ' το δάκτυλό μας. Υπάρχουν ακόμη ευαίσθητοι και συναισθηματικοί άνθρωποι γύρω μας (ευτυχώς) και δεν έχουμε περιέλθει σε ημιάγρια κατάσταση ανθρωποειδών τύπου σπουδαστών Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων συμπεριλαμβανομένων και των τηρούντων αιδήμονα σιωπή υπευθύνων εκπαιδευτικών (δήθεν).

In concreto έχουμε το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ' έμμεση αυτουργία ή το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Φρονώ το πρώτο, αλλά ίδωμεν τι φρονεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Επισήμως πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά ουσιαστικά είναι δολοφονία με ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι πιθανότατα δεν θα τιμωρηθούν ποτέ, όπως και πολλοί εξ' ημών για το αδίκημα της υποκρισίας.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου