Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αριστερά και εξουσία

Το αλαλούμ των 100 πρώτων ημερών δεν προοιωνίζει ευχάριστες μέρες. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Με την εξαίρεση ορισμένων μελών της Κυβέρνησης οι υπόλοιποι "αγρόν αγοράζουν".

Αποδείχθηκε λάθος προεκλογικά η εκβίαση των εκλογών χωρίς σχέδιο και προετοιμασία διακυβέρνησης. Αποδείχθηκε λάθος μετεκλογικά το τρενάρισμα της συμφωνίας, η οποία εάν και όποτε υπάρξει θα γίνει με σαφώς χειρότερους όρους.

"Από λάθος σε λάθος ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια". Είναι νωρίς για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά οι αλήθειες να λέγονται και τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Η εξουσία δεν είναι μονοπώλιο αλλά πρέπει ν' ασκείται με μέτρο, με σοφία και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Στη διεθνή κονίστρα δεν υπάρχουν αρχές και αξίες, αλλά μόνον συμφέροντα. Εξέλιπαν οι ηγέτες στην Ελλάδα και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η φτωχοποίηση, η ανεργία, η χρεοκρατία συνεχίζεται. Όλοι και όλα επιχειρούν να καθυποτάξουν και κατασυντρίψουν το φρόνημα του λαού και την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Δεν πρέπει να λυγίσει κανείς. Όλοι μαζί ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου