Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Διαψευσμένες ελπίδες

Φενάκη απεδείχθη το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ωφελήθηκαν 250 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Αριστεροί Υπουργοί ξεχνάνε να δηλώσουν 1.000.000 ευρώ.

Άλλοι προσβάλλουν την Εθνική μνήμη αντί να παράξουν έργο. Άσχετοι κι' ανίκανοι περισσεύουν ένθεν κακείθεν. Κοινωφελή Ιδρύματα (Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά χωριά SOS) πληρώνουν ΕΝΦΙΑ στερούμενα πόρους από δωρεές ακινήτων φιλανθρώπων ιδιωτών.

Οι απολυθέντες επίορκοι υπάλληλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους. Επαναπροσλήφθηκαν οι καθαρίστριες σωστά, αλλά τα συνεργεία καθαριότητας συνεχίζουν να πληρώνονται ταυτόχρονα με το ετήσιο κόστος να φουσκώνει από 2 εκατομμύρια σε 7 εκατομμύρια ευρώ.

Καταργούνται τα Πρότυπα και Πειραματικά και υβρίζονται η άμιλλα, η γνώση, η επιμέλεια. Επιβάλλεται κεφαλικός φόρος στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Η Αριστερή κυβέρνηση συναγελάζεται και συναποφασίζει με κάποιον Καμμένο και την παρέα του, αντί με συγγενείς πολιτικές δυνάμεις.

Οψέποτε η τιμιότητα του λόγου θα καθορίζει πρωτίστως την πολιτική ηθική. "Και θα βρούμε αυτά τα λόγια που παίρνουν το ίδιο βάρος σ' όλες τις καρδιές σ' όλα τα χείλη, έτσι να λέμε πια τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη" (Γιάννης Ρίτσος).

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου