Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς σχέδιο

Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο σε όλα. Κόβει βόλτες επί παντός. Κυβέρνηση ό,τι νά 'ναι. Στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, στη παιδεία, στην υγεία, στη δημόσια διοίκηση.

Κάθε μέρα και μια έκπληξη στους πολίτες. Φως στο τούνελ ούτε υποψία. Χώρα καρυδότσουφλο εν μέσω καταιγίδας. Προσπαθώ να αισιοδοξήσω, αλλά ξέφωτο πουθενά στον ορίζοντα. Η χώρα διολισθαίνει παντού σ' ένα αδιάντροπο κομματικό-πελατειακό αλισβερίσι.

Νεοφιλελεύθερη Αριστερά. Απ' το περήφανο 62% του δημοψηφίσματος στη σημερινή καταισχύνη. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων επί θύραις. Επιτέλους ας προχωρήσει κάπως η χώρα. Να υπάρξει ανάπτυξη, να γίνουν επενδύσεις, να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Τώρα που κατέπεσε κι' ο μύθος της Αριστεράς και κατέρρευσαν όνειρα και ιδεολογίες μιας ολόκληρης ζωής μήπως είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά αντί να παραμένουμε άπρακτοι κι' αδρανείς; Να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί.

Εν μέσω αυτών των απαισιόδοξων σκέψεων κι' εκτιμήσεων εύχομαι Καλές Γιορτές σε όλους. Αποχαιρετώ για ένα δεκαπενθήμερο το κλείνον άστυ για τη θάλασσα και το βουνό σε μια πρόβα τζενεράλε μιας μονιμότερης σχέσης.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά από καρδιάς. Ο άνθρωπος πάντα βρίσκει θύλακες αντίστασης κι' ανακαλύπτει νέους τρόπους επιβίωσης κι' ευτυχίας. Αλίμονο στους φτωχούς και κατατρεγμένους όλου του κόσμου, πρόσφυγες και μη.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου