Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Το 2015 ήταν αυτοκαταστροφικό. Το 2016 η φιλοσοφία του ραχατιού θα πρέπει ν' αντικατασταθεί από την έμφαση στην παραγωγικότητα και αξιοκρατία. Είναι χρονιά λύσης του Ασφαλιστικού και Εργασιακού. Να τερματιστεί η ανασφάλεια και καθυστέρηση στις επενδύσεις και η ταχύτατη απαξίωση του κρατικού μηχανισμού.

Η ιδεοληπτική κυβέρνηση της πρώτης και δεύτερης φοράς Αριστεράς οφείλει ν' αλλάξει ρότα, ν' ανασκουμπωθεί και να πάψει να πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, εική και ως έτυχε. Οι ακρότητες και η εθελοτυφλία δεν αποτελούν λύση και οδηγό για την νέα χρονιά. Οφείλει ν' αναζητήσει μια νέα αρχή σε μια νέα πραγματικότητα κυρίως με αλλαγή υποδείγματος.

Λιτότητα, φτώχεια, ανεργία, οικονομική στασιμότητα, διαφθορά, υπερμεγέθης δημόσιος τομέας, έλλειψη μεταρρυθμίσεων, φοροδιαφυγή δεν αντέχονται. Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ξέφτισε και ξεφούσκωσε.

Απαιτείται χώρος για ν' αναπνεύσει κανείς και να ελπίσει. Απαιτούνται πρακτικά βήματα κι' όχι σοφιστική ρητορεία. Πρέπει να τελειώσει η παρατεταμένη εφηβεία της χώρας. Ήρθε η εποχή της ενηλικίωσης.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου