Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Οι καταπατητές - Το Ποικίλον - Η Ιερά Μονή Φθιώτιδας

Κάθε φορά που το πολιτικό τοπίο είναι θολό και συγκεχυμένο και η εκάστοτε Κυβέρνηση πελαγοδρομεί στη δίνη των σοβαρών κι' αξεπέραστων προβλημάτων της η Ιερά Μονή Φθιώτιδας επανακάμπτει κι' επαναφέρει τις διεκδικήσεις της σε βάρος της δομημένης κι' αδόμητης έκτασης (περιαστικό πράσινο του Δήμου Πετρουπόλεως και Περιστερίου).

Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Κτημάτων Δ. Αττικής με μία απαράδεκτη και μεθοδευμένη έκθεση υπαλλήλων έκανε δεκτές τις διεκδικήσεις με σχετική απόφασή του και το αρμόδιο Υπουργείο αναγνώρισε αυτήν το έτος 2004. Άρχισε τότε εκβιαστικά η Ιερά Μονή να εισπράττει χρήματα για τα ακίνητα των μικροιδιοκτητών κι' όταν κατέστη αντιληπτό τι συνέβη εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας κι' ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Κολιούσης διερευνούσε κακουργήματα σε βάρος των υπευθύνων και της Ιεράς Μονής αίφνης υπήρξε μεταστροφή κι' εξεδηλώθη η βούληση να επιστραφούν τα εισπραχθέντα ποσά.

Έκτοτε η τύχη της συγκεκριμένης δικογραφίας αγνοείται και θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει ενημέρωση επ' αυτού, γιατί αποτελεί σκάνδαλο ολκής. Επίσης είναι άγνωστο εάν ανεκλήθη η απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Κτημάτων μετά τις προσφυγές κι' αντιδράσεις κατοίκων και φορέων ή παρεπέμφθη η υπόθεση στις ελληνικές καλλένδες. Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού ήταν ο ίδιος που αποφάσισε για το Βατοπέδι.

Για την ουσία και ιστορία του θέματος έχει ενδιαφέρον η Γνωμοδότηση του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για το συγκεκριμένο θέμα, ο οποίος διεκτραγωδεί την αμέλεια κι' αδιαφορία επίορκων υπαλλήλων για ένα αποδεδειγμένα Δημόσιο κτήμα, όπως το συγκεκριμένο. Επίσης απέδειξε με ποιο παράνομο τρόπο πολλαπλασιάζονται τα στρέμματα για να φθάσει στο σημείο σήμερα η Ιερά Μονή να διεκδικεί 7.500 στρέμματα δομημένης κι' αδόμητης έκτασης απ' το τίποτα κι' απ' το πουθενά στις περιοχές των Δήμων Πετρουπόλεως και Περιστερίου.

Πρόκειται για μία απίστευτη απάτη και κοροιδία παρόμοια μ' αυτές που συμβαίνουν σε πολλά μέρη της χώρας. Το Βατοπέδι με τα χρυσόβουλλα είναι εδώ. Μόνο που η Ιερά Μονή δεν έχει ούτε "ταπί" μετά την αποχώρηση των Τούρκων απ' την Αθήνα, αλλά μια διαθήκη του έτους 1916. Πλην, όμως, κανείς ποτέ δεν αποκτά ο,τιδήποτε παρά μη κυρίου.

Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται αποδεδειγμένα για Δημόσιο κτήμα βάσει της κείμενης νομοθεσίας και για αναδασωτέες περιοχές. Τα υπόλοιπα στα Δικαστήρια.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου