Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δούλος και παπαγάλος

Όταν πεθάνω βάλτε μου 
το κινητό στο μνήμα
μα μη χώσετε βαθειά 
για να' χω καλό σήμα                                                    ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ

Το mail Χαρδούβελη ωχριά μπροστά στα μέτρα του 3ου μνημονίου της πρωτοδεύτερης Αριστεροδεξιάς διακυβέρνησης.

Δεν θα πουλήσουμε ποτέ τα περιφερειακά αεροδρόμια, το λιμάνι του Πειραιά κ.ο.κ. Δεν θα μειώσουμε συντάξεις κ.λ.π. Απίστευτο παραμύθιασμα, απίστευτη κωλοτούμπα.

Το δίδυμο Τσακα-λόττου - Σταθ(μ)άκη, ο Μάρδας-μπούρδας, ο Μπαλάφας-μπαλαφάρας. Ο Πολλάκις-νεκροθάφτης, ο Τσεκουρομπαλτάς και τα λοιπά μέλη του εκλεκτού θίασου δίνουν τα ρέστα τους.

Το καλοκαιράκι έρχεται, τα capital controls μένουν και δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε στα καφενεία της επικράτειας, όσοι από εμάς πίστεψαν και αγωνίστηκαν να πείσουν κι' άλλους, να δώσουν μία και δύο ευκαιρίες στην Αριστερά κι' αν αποτύχει κι' αυτή όπως κι' οι προηγούμενοι, να την μαυρίσουμε και να την ξαποστείλουμε.

Να' ναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι εμείς τουλάχιστον θα κρατήσουμε το λόγο μας. Μας εξευτελίσατε. Κι' εξακολουθείτε να μας δουλεύετε. Δεν εξιλεώνεσθε με τον αγώνα σας κατά της μιντιακής κι' επιχειρηματικής διαπλοκής. Δεν έχετε δικαιολογίες απ' τον πόλεμο της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ. Είσθε άξιοι της τύχης σας. Ολίγιστοι, άφρονες, χωρίς σχέδιο, "μας πήρατε στο λαιμό σας".

Από οίκτο παίρνατε καμμία ψήφο για ν' ακούγεται η φωνή της ανανεωτικής Αριστεράς στη Βουλή όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Θέλατε κι' εξουσία χωρίς να είστε ικανοί να "χωρίσετε δύο γαιδουριών άχυρα".

Που' σουνα νιότη που' δειχνες
πως θα γινόσουν άλλος
κι' όχι των αφεντικών
δούλος και παπαγάλος.

ΥΓ. Καλό Πάσχα στους φίλους μου κι' όλο τον κόσμο. Η Ανάσταση της οικονομίας (Τσίπρας) αργεί ακόμη. Ίσως μερικοί από εμάς να μην τη προλάβουμε καν. Τουτέστιν "κλάφτα Χαράλαμπε". Τουλάχιστον το ευχαριστηθήκαμε, αλλά "κάηκε η γούνα μας".

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου