Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πολιτική απάτη ή ελαφρότητα

20 Σεπτεμβρίου 2015 - 20 Σεπτεμβρίου 2016. Η παραμυθολογία περί πραξικοπήματος σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι αυταπάτες του Πρωθυπουργού συνεχίζονται.

Το μνημόνιο Τσίπρα έσωσε τη χώρα τελικά; Το Κυβερνητικό πρόγραμμα τι αναφέρει για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την άρση των capital controls, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τους μισθούς και τις συντάξεις, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες; Την υγεία, την παιδεία, την απασχόληση; Τι είδους Αριστερά είναι αυτή;

Δημοκρατική σοσιαλδημοκρατική νεοφιλελεύθερη; Το συμπέρασμα είναι προφανές. Πολιτική Απάτη ή Ελαφρότητα. 

Εντυπωσιάζει η προχειρότητα σε όλα, οι ευτελείς ψευδοδικαιολογίες. Πολιτικά αφελείς και αιθεροβάμωνες; Πολιτικά ανίκανοι κι' ανάξιοι; Οπαδοί του συμβιβασμού και της υποταγής; Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με τους εξωραϊστές της πραγματικότητας.

Ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηΐας μετά τη θητεία των συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Υπάρχει, άραγε, φως στο τούνελ της αβύσσου και της καταστροφής; Ίδωμεν.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου