Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Αριστερά και Εξουσία

Καιρός να κάνουμε μερικές παραδοχές για την Αριστερά και την Εξουσία. Η Αριστερά δεν ταυτίζεται μ' ένα κόμμα, δεν έχει εκχωρηθεί σε κάποιους και δεν κληρονομείται ως περιουσιακό στοιχείο.

Η παραδοχή αυτή αφορά πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως το ΚΚΕ. Η αποτυχία της Αριστεράς ν' αναλάβει την εξουσία και να κυβερνήσει με τομές και ρήξεις ασκώντας κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να υπονομεύει τις ιδέες, τις αξίες, τα οράματα, τα πρόσωπα και την ιστορία της Αριστεράς.

Χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι της Αριστεράς που ανέλαβε τη διακυβέρνηση και διαχειρίζεται με τρόπο ανήθικο την κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση.

Ο αδυσώπητος πόλεμος της ολιγαρχίας, του πλούτου, του μιντιακού κατεστημένου, των Ευρωπαίων δανειστών, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ δεν αποτελεί άλλοθι για την Αριστερά στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου