Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Καλή Ανάσταση

Πρωτοχρονιά κι' οι ευχές περισσεύουν. Αλήθεια με ποιο αντίκρυσμα; Τι να ευχηθείς στους νέους και νέες με τα λίγα κατοστάρικα μηνιάτικο;

Ακόμη χειρότερα στους άνεργους, τους ανέστιους, τους ενδεείς, τους πεινασμένους; Στους συνταξιούχους των 600 ευρώ μηνιαίως μετά από 40-50 χρόνια διακονίας της επιστήμης τους ή ακόμη χειρότερα τους χειρώνακτες;

Τι να ευχηθεί κανείς για τον εργασιακό μεσαίωνα, την απάνθρωπη κοινωνική αδικία, την εξευτελιστική επιτρόπευση, τον διεθνή διασυρμό; Εφτά (7) χρόνια από το πρώτο μνημόνιο υποδούλωσης της χώρας. Ακολούθησαν άλλα δύο μνημόνια. Καθημερινή παραβίαση του Συντάγματος και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Καμία διαμαρτυρία για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, τα γκανγκστερικά capital controls, τη κομματοκρατία.

Η θεσμοθετημένη εθελοδουλία απ' τα μνημόνια μόνο μια ευχή χωράει. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Domenico  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου