Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Από τη Βαρκελώνη στο Ωραιόκαστρο κι' από κει στο Μιλάνο

Τα σύνορα της πολιτικής ανοησίας προσπαθεί να διευρύνει καθημερινά η ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά ενθαρρυμένη προφανώς από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. 

Φοίνικες που είχαν πρόσφατα φυτευτεί στην πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό του Ντουόμο στο Μιλάνο πυρπολήθηκαν την Κυριακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια... "αφρικανοποίησης" της περιοχής.

Τρεις από τους φοίνικες τυλίχτηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δήλωσαν δημοτικοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα "Repubblica". Οι εμπρησμοί σημειώθηκαν στο τέλος της κινητοποίησης που οργάνωσαν η Λίγκα του Βορρά και η ακροδεξιά οργάνωση CasaPound με κεντρικό σύνθημα "Όχι στην αφρικανοποίηση της πλατείας".

Πριν κάψουν τα δέντρα που παρέπεμπαν επικίνδυνα στη "μαύρη ήπειρο", οι διαδηλωτές έκαναν και άλλα ευρηματικά, όπως να μοιράσουν μπανάνες σε περαστικούς. "Το μόνο που μας λείπει τώρα είναι οι καμήλες και οι πίθηκοι προκειμένου να φέρουμε πραγματικά την Αφρική στην Ιταλία", σχολίαζε ενδεικτικά ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι όταν φυτεύτηκαν οι φοίνικες στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου