Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Που πάνε τα πράγματα;

Βιώνουμε ως χώρα και πολίτες μια κοινωνική, οικονομική και θεσμική καταστροφή. Τον τελευταίο χρόνο το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από 321 σε 326 δισ. ευρώ.

Έχουμε 1.500.000 ανέργους, 500.000 νέους στο εξωτερικό, Οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκομμένες και φόρος 29% στο εισόδημα απ' το πρώτο ευρώ. Η αύξηση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας από το 2010 είναι απίστευτη. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αφαιρούν εισοδήματα και συντάξεις. Εν' όψει της αξιολόγησης διαπραγματευόμαστε ένα νέο πακέτο λιτότητας 3,6 δισ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά 576 Έλληνες διαθέτουν πλούτο 88 δισ. ευρώ., δηλαδή 45% του ΑΕΠ της χώρας. Η Ελλάδα έχει 35.000 εκατομμυριούχους, οι οποίοι με φορολόγηση 10% θα εισέφεραν στο Κράτος 3,5 δισ. ευρώ. Η φορολόγηση των εφοπλιστών είναι 0,048% στα εισοδήματα-κέρδη τους.

Συνεπώς στην εποχή Σόιμπλε και Λαγκάρντ δεν μπορεί παρά να είμαστε όλοι κομμουνιστές contra σε όσους ασελγούν στο όνομα της Αριστεράς. Ιδίως όταν θυμόμαστε τις θριαμβολογίες για το απάνεμο λιμάνι της ΕΟΚ και ότι θα τρώγαμε οι Έλληνες με χρυσά κουτάλια.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου