Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Εταίροι ή νταβατζήδες;

Οταν οι Ευρωπαίοι στρίμωξαν τιμωρητικά την Ελλάδα με το Μνημόνιο, δεν είχαν πάρει χαμπάρι το βάθος της οικονομικής κρίσης και τη δυναμική της.

Ελεγαν ανοησίες, που επαναλάμβανε συκοφαντικά ο Γ. Παπανδρέου. Οτι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και διεφθαρμένοι. Αντιστάσεως μη ούσης επιβάρυναν την Ελλάδα με τοκογλυφικά επιτόκια και σκληρά μέτρα, υποτιμώντας την τρομακτική ύφεση στην οποία την οδηγούσαν. Ασχετοι ή εγκληματίες; Και τα δύο. Για την εγκληματική αυτή πολιτική, την οποία επέβαλαν στην Ελλάδα του ευένδοτου Γ. Παπανδρέου, δέχθηκαν αυστηρή κριτική. Πανταχόθεν. Από οικονομολόγους και πολιτικούς. Οι οποίοι έβλεπαν τον γκρεμό...

 Αλλά και οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες του χάους αναγκάστηκαν να ομολογήσουν ότι είναι προβληματικός ο δρόμος που χάραξε το Μνημόνιο. Και αισχυντηλά άρχισαν να μιλούν για μερική αναθεώρηση. Μαζί τους και το ΔΝΤ σ' αυτή την κραυγαλέα ομολογία της αστοχίας... Τώρα τι να πεις σ' αυτό το γελοίο και επικίνδυνο σύνολο, που ηγεμονεύει στην Ενωση; Να τους ρωτήσεις πώς έγινε και βυθίζεται η Ιταλία, κλονίζεται η Ισπανία και κινδυνεύει η Γαλλία, οι οποίες δεν διαθέτουν τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και διεφθαρμένους, όπως η Ελλάδα;

Δεν έχει νόημα. Οι χιτλερίσκοι του κέρδους απαξιούν να απαντήσουν. Αντ' αυτού συνεχίζουν να προκαλούν εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική -παρά τη διαπιστωμένη αποτυχία της- και να εκβιάζουν λαό και ηγεσία με απροκάλυπτο και αναίσχυντο τρόπο... Παίζουν εκ του ασφαλούς οι άθλιοι. Αφ' ενός πλασσάρουν και επιβάλλουν ηγέτες της αρεσκείας τους -«νομιμόφρονες» και υποτακτικούς- και αφ' ετέρου πιέζουν εξοντωτικά εκείνους που δεν συμμορφώνονται απολύτως προς τις υποδείξεις τους... Αυτοί δεν είναι εταίροι. Είναι νταβατζήδες του αισχίστου είδους.

Η Goldman Sachs ξέρει

«Τι κοινό έχουν ο Μάριο Ντράγκι, ο Μάριο Μόντι και ο Λουκάς Παπαδήμος; Το ερώτημα έθεσε η γαλλική "Μοντ", μαζί με την απάντηση. Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν στη λεγόμενη ευρωπαϊκή "κυβέρνηση Sachs"»...

Από την «Ε»:

- «Η αμερικανική τράπεζα, γράφει η εφημερίδα, έχει εξυφάνει στην Ευρώπη ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής. Ο Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Ευρώπης μεταξύ 2002 και 2005. Μία από τις αποστολές του ήταν να χρηματοδοτεί τα swaps, πράγμα που του επέτρεπε να κρύβει τμήμα των κρατικών χρεών και να "φτιασιδώνει" τα ελληνικά μεγέθη.


Ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος από το 2005. Τρίτος έρχεται ο Λουκάς Παπαδήμος, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος από το 1994 ώς το 2002, συμμετείχε στο μαγείρεμα των λογαριασμών που έκανε η Goldman Sachs».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου