Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κάποτε στα "μέλια", τώρα στα "μαχαίρια"...

Κάποτε ήμαστε στα "μέλια". Όταν στις 20 Ιουλίου είχε έρθει μόλις για μισή ημέρα η γερμανίδα καγκελάριος στην Αθήνα την είχε υποδεχθεί ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Τα χαμόγελα περίσσευαν. Αλλωστε, πρόβλημα στην οικονομία δεν είχαμε ακόμα και ζούσαμε σε μια παραδεισένια χώρα. Και το κρασάκι τους ήπιαν στην Ραφήνα και τα σοβαρά συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μεγάλη Τρίτη μας περιμένει την προσεχή εβδομάδα! Η ισχυρή Καγκελάριος θα βρεθεί στην χώρα μας την συγκεκριμένη ημέρα για να συναντηθεί μόνο με τον Σαμανδρέου. Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού. Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί στην Ευρωζώνη. Αυτό το κάνουμε» συνέχισε «και μέσα από τα προγράμματα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στη χώρα. Η Γερμανία έχει εμπιστοσύνη στη μεταρρυθμιστική θέληση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά».

Η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα αποτελεί κορυφαία πράξη στήριξης στον πρωθυπουργό. Η κυρία Μέρκελ με την άφιξή της στην Αθήνα επιβεβαιώνει τις διαρροές που έγιναν στον γερμανικό Τύπο ότι μετά τη συνάντησή της με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στο Βερολίνο, τον περασμένο μήνα, άλλαξε γνώμη για την θέληση του Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να υιοθετήσει όλα τα μέτρα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Άπαντες έχουν δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και σχολιάζουν πολύ αρνητικά την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην χώρα μας, ειδικά αυτήν την περίοδο που επίκειται η ψήφιση των νέων μέτρων. Πρώτοι και καλύτεροι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οργανώνουν το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία, ενώ ο κ. Καμμένος δήλωσε πως "η κ. Μέρκελ πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό πως δεν τον συμπονεί μόνο, αλλά νοιάζεται και για μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών".

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε "πολύ σημαντική" την επίσκεψη της κ. Μέρκελ και στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως δεν τέθηκε θέμα συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Καγκελάριο. Ο δε Πρωθυπουργός τόνισε πως "είναι μια θετική εξέλιξη" η επίσκεψη της κ. Μέρκελ και βεβαίωσε τον μνημονιακό κόσμο πως "θα την υποδεχτούμε όπως της αρμόζει".

Όπως και να' χει, δυσκολεύομαι να πιστέψω τις αγαθές προθέσεις της κ. Μέρκελ. Το σίγουρο είναι πως κανένας πολίτης δεν θα είχε αγαθές προθέσεις προς την ίδια σε περίπτωση δημόσιας εμφάνισης. Η αλήθεια είναι πως είναι περίεργο να είναι στην Αθήνα η πολιτικός που έφερε στην Ευρώπη γενικά και στην Ελλάδα ειδικότερα τις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Είναι σαν να είχες τον Σαμαρά ή τον Γ.Α.Π. στο διπλανό δωμάτιο...δηλαδή μόνο δεμένος θα μπορούσες να συγκρατηθείς, αν εννοείται δεν είσαι φαύλος, διότι διαφορετικά μπορεί να έσφιγγες και κανα μνημονιακό χέρι...

Περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη. Όχι γιατί πρόκειται για καμία επίσκεψη ουσίας ή τέλος πάντων κρίσιμη που θα μας βγάλει από τον βάλτο, αλλά γιατί έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε τι πολίτες είμαστε. Καλύτερα θα ήταν, αν την Τρίτη και στο Διαδίκτυο και στους δρόμους της Αθήνας επικρατούσε απόλυτη ησυχία σχετικά με την επίσκεψη της κ. Μέρκελ. 

Αυτά την Τρίτη. Διότι, την Δευτέρα κάθε πολίτης ξέρει πού πρέπει να είναι...


Frustra sed Prudenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου