Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η τελευταία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης

Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε προ μηνός ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Η τελευταία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, το τέλος της οποίας θα επέλθει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε κι' αν αυτές πραγματοποιηθούν, αποτελεί ότι πιο γελοίο έχει παρουσιαστεί ποτέ σ' αυτόν τον τόπο σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού.

Από που ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις. Ντινόπουλος, Βορίδης, Γιακουμάτος, Παπακώστα και πλήθος άλλων ακροδεξιών, τηλεμαϊντανών, λοβέρδων, αποτυχημένων υπουργών (Βλ. Δένδιας, Αθανασίου κλπ) και διαπλεκόμενων. Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μια κυβέρνηση που θα γιγαντώσει το πελατειακό κράτος, θα καταστρέψει ότι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και σε συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής θα προσπαθήσει ν' αποτρέψει μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Μια κυβέρνηση που κλείνει νύχτα τη Βουλή για να παραγραφούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της, του εντιμότατου κ. Βενιζέλου σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων. Οι εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου έκριναν ότι «προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενων ευθυνών των υπουργών Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων», σχημάτισαν δικογραφία και την έστειλαν στον Άρειο Πάγο στις 21 Μαρτίου, προκειμένου να τη διαβιβάσει στη Βουλή για τα περαιτέρω. Η δικογραφία έμεινε 1,5 μήνα στα συρτάρια του Αρείου Πάγου και 21 ημέρες στο συρτάρι του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, στον οποίο και διαβιβάστηκε, όπως προβλέπεται. Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου, μόλις αυτή είχε κλείσει.

Με το κλείσιμο της Βουλής όλα τα αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει υπουργοί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Παπαδήμου, παραγράφονται. Δηλαδή όσα αφορούν τα μνημόνια, τη Λίστα Λαγκάρντ, τις αποφάσεις για τις Τράπεζες, τα υποβρύχια και βέβαια όσα σχετίζονται με μηνύσεις πολιτών κατά υπουργών. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος που το 2009 είχε χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση Καραμανλή για να παραγραφούν αδικήματα που σχετίζονταν με το Βατοπέδι, τη SIEMENS, τον υπουργό Ναυτιλίας Παυλίδη και τον πιθανό χρηματισμό του, την ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών.

Η νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τελευταία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, αντιπροσωπευτική της αισθητικής της ακροδεξιάς που κατοικοεδρεύει στο πρωθυπουργικό γραφείο και στη Λ. Συγγρού τα τελευταία δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου