Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σαράντα χρόνια «πλημμύρες»

Ετοιμαζόσουν να πας τριήμερο στο χωριό σου λόγω 28ης Οκτωβρίου αλλά λογάριασες χωρίς τον ξενοδόχο. Σκέφτεσαι ότι το λεωφορείο αναχωρεί στις 17:30. Ξεκινάς από το κέντρο της Αθήνας να πας στα ΚΤΕΛ από τις 16:15. Έχεις μία ώρα και ένα τέταρτο μπροστά σου για να καλύψεις μια απόσταση που με τα ΜΜΜ είναι 30-40 λεπτά και με ταξί 10-15 λεπτά.

Φτάνεις στα ΚΤΕΛ δέκα λεπτά πριν φύγει το λεωφορείο. Ο λόγος; Στην πρώτη νεροποντή για τον φετινό χειμώνα, η Αθήνα βούλιαξε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα αυτοκίνητα στους δρόμους που δεν είχαν πλημμυρίσει ήταν ακινητοποιημένα για αρκετή ώρα, καθώς οι καταστροφές που έγιναν κυρίως στην δυτική Αττική εμπόδιζαν την ομαλή κυκλοφορία.

Χάος! Η πρόσβαση στον σταθμό του Κηφισσού γινόταν με τα πόδια την ώρα που έβρεχε καταρακτωδώς ή απο αέρος, γιατί αν προτιμούσες λεωφορείο θα έφτανες το βράδυ και αν επέλεγες ταξί πάλι το βράδυ θα έφτανες αλλά θα πλήρωνες και 15 ευρώ. Τελικά, το λεωφορείο έφυγε στην ώρα του και για να βγει από την Αθήνα χρειάστηκε μόλις μιάμιση ώρα.

Αποτέλεσμα... μια απόσταση που διανύεται σε δυόμιση ώρες με ένα λεωφορείο (ΑΘΗΝΑ-ΑΙΓΙΟ), διήρκησε τέσσερις ώρες! Και όλα αυτά με την πρώτη δυνατή βροχή. Αιτία; Κάτι οι πρόχειρες κατασκευές, κάτι να μπαζώσουμε κανένα ρέμα, κάτι να πλουτίσουν οι μεγαλοεργολάβοι, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και δεν εννοώ την ταλαιπωρία που πέρασες για να πας κάπου αλλά τις περιουσίες των ανθρώπων που καταστράφηκαν μέσα σε δύσκολους καιρούς.

Η ανευθυνότητα του κράτους, οι εσφαλμένες πράξεις και τα άχρηστα έργα όσων διοίκησαν μέχρι τώρα, έχουν σαν αποτέλεσμα ο λαός να υφίσταται τέτοιες τραγικές καταστάσεις σε μια ευρωπαική χώρα που ετοιμάζεται κατά τα άλλα για την ανάπτυξη! Τα ψίχουλα που θα δώσουν, αν και όποτε, σε αυτούς που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, δεν θα μπορέσουν να φέρουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάστασή τους. Απλά θα είναι μια πρόχειρη λύση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι, γιατί αυτοί κυβερνάνε επί σαράντα χρόνια.

Μόνο τους δρόμους, όμως, αφήνουν να πλημμυρίζουν με νερά και όχι τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας! Ας αφήσουν τα success story και τις απογειώσεις, να λογοδοτήσουν στον λαό και δεν χαρήκαμε για την γνωριμία!


Οιωνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου