Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Κούτσα-κούτσα κουτσαβάκης

Εικόνα κι αυτή! Ένας κουτσαβάκης με φούρια και με κουστουμιά καινούργια όχι στου Μπαϊρακτάρη, αλλά στο βήμα της Βουλής. Να μας αποκαλύπτει ότι είναι από την ανδρική σχολή - σιγά μη σ' τα πατήσει το τραμ, κύριος. Να απευθύνεται στον πρωθυπουργό με την έκφραση-σύμβολο της εν λόγω σχολής: Κόψε την πλάκα. Και να ξεδιπλώνει διαπιστώσεις μεταπτυχιακού ανδρικού επιπέδου, όπως ότι ο Τσίπρας δεν κυβερνά γιατί δεν τον αφήνει η εσωκομματική αντιπολίτευση. Θυμίζοντας τον Λαζόπουλο: Ο Παναγιώτης πέρασε;

Διαφωτιστικός εντούτοις, μην του φάμε το δίκιο. Όχι για τον εαυτό του, γιατί τον ξέρουμε όλοι καλά. Αλλά για τη σχολή του. Την ανδρική σχολή, η οποία παράγει άντρες με πανταλόνια και πολιτικούς με γαλόνια. Διαβασμένους και έτοιμους να ανατρέψουν την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν ως υπουργοί. Να δαγκώσουν το χέρι που τους χάιδεψε και να στείλουν στον εξαποδώ τον αρχηγό που τους εμπιστεύτηκε. Να διασπάσουν το κόμμα που τους ανέδειξε. Να αναδείξουν την αποστασία σε ανδρική αρετή.

Και αργότερα όμως. Τι χρεία έχουμε από άλλες μαρτυρίες για την ανδρική σχολή, από τη στάση του πιο καλού της μαθητή απέναντι στα Μνημόνια; Απέναντι στους δανειστές; Απέναντι στη Μέρκελ; Υπολογίζετε πόσα κιλά ανδρικής σχολής διέθετε για να πει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας "ουδείς αναμάρτητος"; Γιατί, αλήθεια, δεν είχε τον ανδρισμό να το επαναλάβει κι ο Τσίπρας και κρύφτηκε πίσω από τα φουστάνια της Ζίμενς, των αποζημιώσεων, της ανθρωπιστικής κρίσης; Όλα θηλυκά!

Αστεία ή σοβαρά πάντως, από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή, συνάγεται ένα συμπέρασμα: Έχουμε αναμέτρηση όχι μόνο ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικές, αλλά και ανάμεσα σε σχολές. Ο κορυφαίος απόφοιτος της μίας έχει δώσει δείγματα και έργου και γραφής. Φροντίζει μάλιστα με επιμέλεια να δίνει και δείγματα λόγου: Κούτσα-κούτσα με τους έξω, κουτσαβάκης με τους μέσα. Ο κορυφαίος απόφοιτος της άλλης τώρα δίνει το δικό του θετικό δείγμα. Και θα του άξιζε τουλάχιστον ένας αντίπαλος της προκοπής.

Τέλος πάντων. Εκείνοι που τον συντηρούν ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληρώνουν τουλάχιστον τα επίχειρα. Γιατί είναι υποχρεωμένοι να συνυπάρχουν με τη μυρωδιά ναφθαλίνης που συνοδεύει τους απόφοιτους της ανδρικής σχολής, χωρίς να μπορούν να κρατούν και τη μύτη τους όπως οι υπόλοιποι...

Του Θανάση Καρτερού
Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου