Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

"Δημοσιογράφοι - βαποράκια του ΔΝΤ". "Επίθεση κεντρικού τραπεζίτη κατά εκλεγμένης κυβέρνησης". "Προτιμότερες οι εκλογές από μία έξοδο απ' το ευρώ". "Δίκαιη συμφωνία άνευ φόρων". "Δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει". "Capital Control το Σαββατοκύριακο και στο βάθος GREXIT".
Από δημοσιεύματα του έντυπου κι' ηλεκτρονικού τύπου.

Τι μέλλει γενέσθαι μετά από πέντε μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων; Αυτό το ερώτημα βασανίζει κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας. Η σιωπή του irostratos.blogspot.com το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες της.

Κάθε άλλο παρά εύκολη είναι οποιαδήποτε απόφαση. Η ελπίδα που εισέφερε στο πολιτικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να φυλλοροεί κι' εξανεμίζεται. Τι τέξεται η επιούσα; Να υποταχθεί στους δανειστές contra στο πρόγραμμά της και σ' ένα χρέος κάθε άλλο παρά βιώσιμο κι' ένα πρόγραμμα λιτότητας και φοροεπιδρομής ή να επιμείνει μέχρι τέλους στις περιβόητες "κόκκινες γραμμές", οι οποίες ήδη έχουν μετατραπεί σε πρασινομπλέ κι' έπεται συνέχεια;

Ιδού το μέγα δίλημμα. Ας το απαντήσει ο καθένας μας ξεχωριστά κι' η Κυβέρνηση συλλογικά. Γι' αυτό εξελέγη για να δώσει λύση στα δύσκολα και θα κριθεί απ' τη μια ή την άλλη απόφασή της.

Ο μόνος χαμένος, όπως πάντα, θα' ναι "ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος ελληνικός λαός". Το ζητούμενο είναι η σωτηρία της πατρίδας και η ποιότητα της ζωής μας σ' ένα κόσμο με λιγότερες ανισότητες και περισσότερη ανθρωπιά και δικαιοσύνη. Ίδωμεν.

Domenico 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου