Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μαζικότατη Συγκέντρωση, ΕΛ.ΑΣ. στο ύψος της...

Μαζικότατη η χθεσινή γενική απεργία των εργαζομένων, των συνδικάτων και των πολιτών. Χιλιάδες διαδηλωτές, στο πλευρό τους και πολυάριθμοι φοιτητές αλλά και γονείς, πραγματοποίησαν μία καθ' όλα ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Ωστόσο, έντονη ήταν η αίσθηση πως ακόμη περισσότεροι πολίτες θα μπορούσαν να βρίσκονται στο κέντρο διαμαρτυρόμενοι για τα νέα εξοντωτικά μέτρα. Δεν χρειάζεται να αναζητά κανείς αιτίες στο ερώτημα "γιατί δεν ήταν όλοι στους δρόμους" εχθές. Ο καθένας αποφασίζει για το αν θα συμμετέχει σε μία γενική κοινωνική διαμαρτυρία με διαφορετικά κριτήρια, οπότε σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνονται σεβαστά. Προφανώς, δεν μπορούν να έχουν όλοι το ίδιο κουράγιο, το ίδιο σθένος αλλά και τον ίδιο τρόπο να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό έργο.

Η Ελληνική Αστυνομία, πάντως, πιστή στον "θεσμικό" ρόλο της ως ιδιωτικής προστασίας της εξουσίας, έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για να διαλύσει τις πορείες, να τρομοκρατήσει τον κόσμο για να ξεχάσει ακόμα και τα συνταγματικά του δικαιώματα, να φιμώσει τους πολίτες, να τους κλείσει στα σπίτια τους μετατρέποντάς τους σε παθητικούς θεατές της καταστροφής τους.

Αυτό που συνέβη χθες, πρακτική που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. σε όλες τις συγκεντρώσεις των πολιτών, ήταν απεχθές, παράνομο και ενδεικτικό των εντολών που εκτελεί προκειμένου να φιμώσουν το λαό. Για περίπου μισή ώρα και ενώ σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στη Βουλή (εκτός από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει πάντα τελευταία γιατί την σταματάει η ιδιωτική ΕΛ.ΑΣ. άπειρες φορές με δακρυγόνα, κρότου λάμψης κλπ.), δυνάμεις των σωμάτων ΜΑΤ είχαν αποκλείσει από τη δεξιά πλευρά της Βουλής χιλιάδες πολίτες που ήθελαν να ενωθούν με τους υπόλοιπους μπροστά στη Βουλή, ενέργεια πρακτικώς άσκοπη που στόχευε αποκλειστικά στο να απομακρύνει τον κόσμο, να τον φοβίσει και να διαλυθεί η πορεία.

Η Ελληνική Αστυνομία, χρόνια τώρα στις πορείες, προβαίνει σε ενέργειες που φέρουν φόντο χουντικό και μνήμες αστυνομικού κράτους. Η οργή των πολιτών για τα φαινόμενα μέσω των οποίων αποδεικνύει η ΕΛ.ΑΣ. περίτρανα ποιον προστατεύει στην πραγματικότητα, κι αυτός δεν είναι η κοινωνία αλλά η κυβέρνηση, είναι δικαιολογημένη. Και δεν είναι η οργή "αριστερών" πολιτών μόνο! 
Απόδειξη πως χθες φώναζαν πολίτες μπροστά στα ΜΑΤ "Προσοχή-Προσοχή Χρυσαυγίτες με στολή". Είναι φανερά πια τα μέτωπα: ΧΑ-ΕΛ.ΑΣ. και ΝΔ εναντίον Κοινωνίας. Μόνο που η κοινωνία ξέρει τι θα πει Δημοκρατία και μέσω αυτής και μόνο μάχεται ενάντια σε όσους την υπονομεύουν, την εκμεταλλεύονται και την οδηγούν στην απελπισία. 

Όπως και να' χει, απάντηση σε όλα αυτά έδωσαν οι χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν χθες στο Σύνταγμα και σε όλο το κέντρο με τόλμη και αποφασιστικότητα. Σε κάθε πορεία από εδώ και πέρα ο όγκος των διαδηλωτών θα είναι μεγαλύτερος γι' αυτό και η αστυνομία θα μεταχειρίζεται όλο και πιο άγριες πρακτικές διάλυσης των διαδηλώσεων.

Παρακάτω τίθεται φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενδεικτικό της μαζικότητας της διαδήλωσης αλλά και των πρακτικών της ΕΛ.ΑΣ. :

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.














Η ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα στους πολίτες εμποδίζει την πορεία.














Από τα έξυπνα πανό της πορείας.















Ρεσιτάλ "προστασίας" από την ΕΛ.ΑΣ.














Η πιο πρακτικώς άσκοπη ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. χθες.














Και τα ευτράπελα...















Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ...















Προς το τέλος της πορείας...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου